ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επιστρέφει στην Βρετανία ο 17χρονος Άλεξ – Είχε απαχθεί από τη μητέρα του

Γαλλία: Επιστρέφει στην Βρετανία ο 17χρονος Άλεξ – Είχε απαχθεί από τη μητέρα του
AP

Έξι χρόνια μετά την απαγωγή του από την ίδια του την μητέρα, ο 17χρονος πλέον έφηβος Άλεξ Μπάτι, επιστρέφει στην Βρετανία, στην αγκαλιά της γιαγιάς του η οποία είχε και την κηδεμονία του.

Ο Άλεξ Μπάτι που είχε απαχθεί από την μητέρα του όταν το παιδί ήταν μόλις 11 ετών, σήμερα το βράδυ θα πατήσει το πόδι του στην πατρίδα του.

Ο Βρετανός έφηβος που είχε εξαφανιστεί τα τελευταία έξι χρόνια και βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη νότια Γαλλία, αναμένεται να επαναπατριστεί στη Βρετανία σήμερα το βράδυ, ανακοίνωσε δικαστής.

Όπως έγινε γνωστό ο 17χρονος ταξιδεύει αεροπορικώς από την Τουλούζη για το Λονδίνο μέσω Άμστερνταμ με πτήση της KLM και «συνοδεύεται από μέλη των υπηρεσιών της βρετανικής αστυνομίας», διευκρίνισε ο Αντουάν Λεροΐ, αντιεισαγγελέας της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Ο έφηβος πλέον Άλεξ θα επιστρέψει στη γιαγιά του, τη μητέρα της μητέρας του, στην οποία η βρετανική δικαιοσύνη είχε αναθέσει την κηδεμονία του προτού η μητέρα του τον απαγάγει το 2017, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου είχαν πάει μαζί με τον παππού του.

Ο 17χρονος ο οποίος ζούσε “νομαδική” ζωή σε μια «πνευματική» κοινότητα επί έξι χρόνια, βρέθηκε τυχαία την Πέμπτη μέσα στη νύχτα από έναν οδηγό-διανομέα, καθώς περπατούσε κατά μήκος ενός δρόμου σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τουλούζη, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

«Είναι καλά στην υγεία του, “πολύ ήρεμος”, δείχνει “ευφυής» δήλωσε ο γιατρός που τον εξέτασε και δεν φαίνεται να έχει υποστεί κακομεταχείριση στα έξι αυτά χρόνια που διήρκησε η απαγωγή του. Η μητέρα του, η οποία δεν έχει βρεθεί έως τώρα, μπορεί να βρίσκεται στη Φινλανδία, δήλωσε ο Λεροΐ κατά τη συνέντευξη.

Ο Άλεξ Μπάτι, από την Γαλλία που εντοπίστηκε, είχε εκφράσει την επιθυμία του, να επιστρέψει στην Βρετανία, στην γιαγιά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ