ΚΟΣΜΟΣ

Το γαλλικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τον θάνατο εργαζομένου του από ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

Το γαλλικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τον θάνατο εργαζομένου του από ισραηλινή επίθεση στη Ράφα
Συντρίμμια από αεροπορικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας εργαζόμενός του πέθανε ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο άνδρας είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι ενός συναδέλφου του από το γαλλικό προξενείο μαζί με δύο άλλους εργαζομένους και μέλη των οικογενειών τους, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Σάββατο, το υπουργείο.

«Το σπίτι επλήγη από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα το βράδυ της Τετάρτης, (πλήγμα) το οποίο τραυμάτισε σοβαρά τον υπάλληλό μας και σκότωσε περίπου άλλους δέκα», ανέφερε, προσθέτοντας πως ο άνδρας υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως η Γαλλία καταδικάζει τον βομβαρδισμό ενός κτηρίου κατοικιών.

«Απαιτούμε οι ισραηλινές αρχές να ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες αυτού του βομβαρδισμού, το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε προσώρας σε αίτημα για σχόλιο. Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το όνομα, την εθνικότητα και την ηλικία του εργαζόμενου.

«Αναμένουμε διευκρινίσεις (από το Ισραήλ)», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά λίγο αφότου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό της Ελί Κοέν σήμερα στο Τελ Αβίβ.

Κάλεσε για άμεση εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς ώστε να επιτραπεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ λέει πως επιδιώκει να προστατεύσει τους αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο, αν και επικριτές και ακόμη και ο στενότερος σύμμαχός του, οι ΗΠΑ, λένε πως χρειάζεται να κάνει περισσότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ