ΚΟΣΜΟΣ

«Πόρτα» μουσείου στο Ντεπαρντιέ - Απομάκρυνε κέρινο ομοίωμα του

«Πόρτα» μουσείου στο  Ντεπαρντιέ - Απομάκρυνε κέρινο ομοίωμα του
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Axel Schmidt

Μουσείο στη Γαλλία αφαίρεσε από τα εκθέματά του το κέρινο ομοίωμα του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Το μουσείο Γκρεβέν αφαίρεσε το ομοίωμα «μετά τις αρνητικές αντιδράσεις των επισκεπτών» που περνούσαν από μπροστά του.

Ο Γάλλος σταρ τέθηκε υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση το 2020.

Ο Ντεπαρντιέ κατηγορήθηκε επίσης τον Απρίλιο για σεξουαλική επίθεση ή παρενόχληση από 13 γυναίκες. Ο ίδιος αρνείται σθεναρά όλες τις κατηγορίες

Η αναπαράσταση σε φυσικό μέγεθος ενός από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της Γαλλίας, 74 ετών, εκτίθεται στο παρισινό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων από το 1981.

Η διεύθυνση του μουσείου ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το κέρινο ομοίωμα.

Το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε σάλο

Τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ περιελάμβανε πλάνα του ηθοποιού να κάνει άσεμνα και σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες, γεγονός που έφερε τους ισχυρισμούς ξανά στο προσκήνιο και αναζωπύρωσε μια συζήτηση για τον σεξισμό στον γαλλικό κινηματογράφο.

Σε πλάνα που προφανώς προέρχονται από το «making of»του ντοκιμαντέρ, ο ηθοποιός φέρνει επανειλημμένα σε δύσκολη θέση τη γυναίκα διερμηνέα του με σχόλια όπως «Ζυγίζω 124 κιλά. Χωρίς στύση. Με στύση, είμαι 126 κιλά».

Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού ερευνούν επίσης την αυτοκτονία της ηθοποιού Εμανουέλ Ντεμπεβέ 60 ετών, η οποία ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση πριν από δεκαετίες από τον ηθοποιό.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η αιτία του θανάτου της διερευνάται λόγω «αναφορών στα μέσα ενημέρωσης» για καταγγελίες που έκανε εναντίον του ηθοποιού το 2019, όταν ισχυρίστηκε στο Facebook ότι ο Ντεπαρντιέ την είχε χαϊδέψει ενώ γύριζαν την ταινία Danton το 1982.

Η οικογένεια του υποψήφιου για Όσκαρ και Bafta ηθοποιού κάνει λόγο μια «πρωτοφανής συνωμοσία» εναντίον του.

Ο Ντεπαρντιέ ήταν μία από τις περίπου 250 γαλλικές και διεθνείς προσωπικότητες που εκπροσωπούνται στο Μουσείο Γκρεβέν.

Αν και δεν έχει καταδικαστεί και άλλες πόλεις και Αρχές πήραν αποστάσεις από τον Ντεπαρντιέ τις τελευταίες ημέρες.

Το Σάββατο, ένας βελγικός δήμος o Εσταιμπουί αφαίρεσε από τον Ντεπαρντιέ τον τίτλο του επίτιμου πολίτη, αρκετές ημέρες αφότου η καναδική επαρχία του Κεμπέκ ανακάλεσε την κορυφαία τιμή της λόγω των «σκανδαλωδών σχολίων» του κατά των γυναικών.

Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ δήλωσε ότι η συμπεριφορά του ηθοποιού ντρόπιασε τη Γαλλία και δήλωσε ότι μπορεί να του αφαιρεθεί η Λεγεώνα της Τιμής, το κορυφαίο βραβείο της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ