ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Στο «φως» ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση trafficking

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Στο «φως» ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση trafficking
Ο Τζέφρι Έπσταϊν στο εδώλιο του κατηγορουμένου Elizabeth Williams vía AP

Στη δημοσιότητα θα δοθούν το 2024 περισσότερα από 170 ονόματα φερόμενων θυμάτων, αλλά και συνεργατών του Τζέφρι Έπσταϊν, που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος trafficking, μετά από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στη Νέα Υόρκη.

Η εντολή, που εκδόθηκε τη Δευτέρα (18/12) από τη δικαστή Λορέτα Πρέσκα, αποτελεί τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση που έφερε στο φως η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζέφρι, μια Αμερικανίδα που ισχυρίστηκε ότι ο Έπσταϊν την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ ήταν ανήλικη και ότι η Τζισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος του Έπσταϊν και επί μάκρον συνεργός του, εμπλέκεται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε το 2019 για διεύθυνση κυκλώματος trafficking, στο οποίο φέρεται να κακοποίησε δεκάδες ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με το CNNi.

Ο πολυεκατομμυριούχος αυτοκτόνησε στη φυλακή προτού εκδικαστεί η υπόθεση. Οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη απήγγειλαν στην Μάξγουελ κατηγορίες για συνεργεία στην υπόθεση και καταδικάστηκε το 2021 .

Στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση, τον Αύγουστο του 2019, το Εφετείο των ΗΠΑ αποσφράγισε εκατοντάδες σελίδες εγγράφων μια ημέρα πριν πεθάνει ο Έπσταϊν στη φυλακή.

Στη συνέχεια, το εφετείο παρέπεμψε την υπόθεση στο περιφερειακό δικαστήριο για να εξετάσει τα υπόλοιπα έγγραφα μεμονωμένα και να καθορίσει τι θα μπορούσε να αποσφραγιστεί.

Η δικαστής Πρέσκα, η οποία έκτοτε ανέλαβε την υπόθεση, αποφάσισε την αποσφράγιση περισσότερων εγγράφων τον Ιούλιο του 2020, καθώς και ηλεκτρονικών μηνυμάτων και καταθέσεων από άλλους.

Η Πρέσκα έχει δώσει περιθώριο 14 ημερών για την υποβολή έφεσης, προτού δημοσιοποιηθούν τα επίμαχα έγγραφα.

Όσον αφορά τους συνεργάτες του Έπσταϊν, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι έχουν ερευνηθεί ή θα ερευνηθούν.

Ο ίδιος ο Έπσταϊν ομολόγησε την ενοχή του για δύο περιπτώσεις trafficking το 2008.

CNNi / Michelle Watson Kara Scannell Emma Tucker / Dozens of documents naming Jeffrey Epstein’s victims and associates to be made public in 2024

ΔΗΜΟΦΙΛΗ