ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Σχεδόν 21.000 οι νεκροί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις

Γάζα: Σχεδόν 21.000 οι νεκροί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.915 ανθρώπους, από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου.

Στον απολογισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται 241 άνθρωποι που σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο έκανε επίσης λόγο για 54.918 τραυματίες από την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 382 άνθρωποι τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια μιας εφόδου σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην περιοχή της Χεβρώνας, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, έγινε γνωστό από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι δύο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 17 και 31 ετών, έπεσαν νεκροί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, σε μια στρατιωτική επιχείρηση στον καταυλισμό προσφύγων του Φαουάρ, στο νότιο τμήμα της Χεβρώνας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο.

Προς το παρόν ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το συμβάν.

Περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί από στρατιώτες, και σε ορισμένες περιπτώσεις από Ισραηλινούς εποίκους, από την αρχή του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με έναν απολογισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης.

Το Ισραήλ εντείνει κι άλλο την επίθεση

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε χθες Δευτέρα πως δεν θα υπάρξει ειρήνη παρά αφού η Λωρίδα της Γάζας «αποστρατιωτικοποιηθεί» και αφού «αποριζοσπαστικοποιηθεί» η «παλαιστινιακή κοινωνία», ενώ διεμήνυσε πως θα ενταθούν οι επιχειρήσεις για να «καταστραφεί» η Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακο.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να σιγήσουν τα όπλα, δεν διαφαίνεται καμία ανάπαυλα, έπειτα από δύο και πλέον μήνες πολέμου, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.

«Δεν θα σταματήσουμε (...) θα εντείνουμε τις μάχες τις ημέρες που έρχονται. Αυτός θα είναι μακρύς πόλεμος», διεμήνυσε ο κ. Νετανιάχου, αφού επισκέφθηκε στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ