ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο πλέον καταζητούμενος τζιχαντιστής τρομοκράτης της Ινδονησίας

Νεκρός ο πλέον καταζητούμενος τζιχαντιστής τρομοκράτης της Ινδονησίας
twitter

Νεκρός είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Ινδονησίας Σαντόσο, που κρυβόταν στη ζούγκλα στα ορεινά του κεντρικού Σουλαουέζι και ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

“Είμαστε κατά 80-90% σίγουροι ότι (η σορός) είναι του Σαντόσο”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Τζακάρτα, επισημαίνοντας ότι σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών το βράδυ της Δευτέρας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμα ότι οι αρχές σκότωσαν επίσης ένα ακόμα άτομο που πιστεύουν ότι είναι ο υπαρχηγός του Σαντόσο, ο Μπάσρι. Ο Μπάσρι φυλακίστηκε το 2007 για τον αποκεφαλισμό τριών Χριστιανών μαθητών, αλλά δραπέτευσε από τη φυλακή πέντε χρόνια αργότερα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς στο νοσοκομείο της αστυνομίας.

Περισσότεροι από 3.000 αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για τη σύλληψη του Σαντόσο, ο οποίος είχε υποσχεθεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο, που ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο του 2014, δεσμεύθηκε να θέσει βασική προτεραιότητα τη σύλληψη του Σαντόσο. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η αστυνομία είπε ότι εξουδετέρωσε τον καταζητούμενο τρομοκράτη. Η αστυνομία πίστευε προηγουμένως ότι ο Σαντόσο, που δραπέτευσε από τη φυλακή πριν από πέντε χρόνια, σκοτώθηκε τον Ιανουάριο σε ανταλλαγή πυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ