ΚΟΣΜΟΣ

Μενέντεζ: Είμαι αθώος και σκοπεύω να αποδείξω την αθωότητά μου

Μενέντεζ: Είμαι αθώος και σκοπεύω να αποδείξω την αθωότητά μου
AP Photo/Jose Luis Magana, File

Τη δική του απάντηση στις κατηγορίες που του έχει προσάψει ο Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης έδωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ από το βήμα της Γερουσίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο γερουσιαστής Μενέντεζ απέδωσε πολιτικά κίνητρα στις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του, στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Όπως σημείωσε, «επιτρέψτε μου επίσης να πω ότι για τη κυβέρνηση, το πολιτικό κατεστημένο και για τους επικριτές μου, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να φύγω από το προσκήνιο, έτσι ώστε μια άδικη συμφωνία για τη μετανάστευση να επιτευχθεί ευκολότερα ή μια νέα συμφωνία με το Ιράν να είναι πιο πιθανή, να υπάρξει άνοιγμα προς το καθεστώς Κάστρο ή να οριστικοποιηθεί η πώληση του F-16 στην Τουρκία».

Στην αγόρευσή του ο γερουσιαστής είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι αθώος και σκοπεύω να αποδείξω την αθωότητά μου, όχι μόνο για μένα, αλλά και για το προηγούμενο που θα δημιουργήσει αυτή η υπόθεση για εσάς και τα μελλοντικά μέλη της Γερουσίας. Ανησυχώ, ωστόσο, διότι οι μεγαλύτεροι και πιο ένθερμοι υπερασπιστές του Συντάγματος σε αυτό το Σώμα είναι αυτοί που ζητούν την παραίτησή μου».

«Θα μου αρνούνταν τη δίκαιη διαδικασία και θα υπονόμευαν τη θεμελιώδη αρχή του δικαίου μας, ότι στην Αμερική είσαι αθώος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Εάν για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων οι κατηγορίες ισοδυναμούν πλέον με ενοχή, έχουμε ανατρέψει το σύστημα δικαιοσύνης στην Αμερική.»

«Επιτρέψτε μου επίσης να πω ότι για τη κυβέρνηση, το πολιτικό κατεστημένο και για τους επικριτές μου, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να φύγω από το προσκήνιο, έτσι ώστε μια άδικη συμφωνία για τη μετανάστευση να επιτευχθεί ευκολότερα ή μια νέα συμφωνία με το Ιράν να είναι πιο πιθανή, να υπάρξει άνοιγμα προς το καθεστώς Κάστρο ή να οριστικοποιηθεί η πώληση του F 16 στην Τουρκία.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ