ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Ενοπλη εισβολή σε τηλεοπτικό σταθμό και σε Πανεπιστήμιο - Ακούγονται εκρήξεις

Ισημερινός: Ενοπλη εισβολή σε τηλεοπτικό σταθμό και σε Πανεπιστήμιο - Ακούγονται εκρήξεις
AP Photo/Dolores Ochoa

Μια ζωντανή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού TC του Ισημερινού διακόπηκε από κουκουλοφόρους και ένοπλους άνδρες, οι οποίοι υποχρέωσαν το προσωπικό να ξαπλώσει στο πάτωμα, ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί και φωνές.

Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους εθεάθησαν αργότερα στη ζωντανή μετάδοση να φεύγουν μαζί με άτομα από το προσωπικό, όπως αναφέρει το Reuters.

Παράλληλα, ο στρατός και η αστυνομία έσπευσαν και σε πανεπιστήμιο της πόλης Γκουαγιακίλ, όπου επίσης υπάρχουν αναφορές για εισβολή ενόπλων και ακούστηκαν εκρήξεις.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ένοπλοι έχουν εισβάλει ακόμη σε εμπορικό κέντρο. Το περιστατικό έρχεται εν μέσω των απαγωγών τουλάχιστον επτά αστυνομικών και μιας σειράς εκρήξεων, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την απόδραση διαβόητου αρχηγού συμμορίας από τις φυλακές.

O Ισημερινός μαστίζεται από μεγάλη εγκληματικότητα, καθώς τους τελευταίες μήνες έχουν σημειωθεί μέχρι και δολοφονίες πολιτικών, ενώ πρόσφατα απήχθη ένας εξέχων Βρετανός επιχειρηματίας και άτυπος διπλωμάτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ