ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε και στο Νιου Χάμσαιρ

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε και στο Νιου Χάμσαιρ
AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στην εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Νιου Χάμσαιρ, για την ανάδειξη υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, επικρατώντας της πρώην πρεσβεύτριας στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

Μετά τη νίκη του ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν σίγουρα εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του για να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, εκτίμησε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Δημοκρατικού αντιπάλου του, του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Τα αποψινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχεδόν κλειδώσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος», ανέφερε η Τζούλι Τσάβες Ροδρίγκες, η διευθύντρια της ομάδας του κ. Μπάιντεν.

Ο κ. Τραμπ κέρδισε χθες στη δεύτερη εσωκομματική ψηφοφορία στο Νιου Χάμσαιρ, όπως και στην πρώτη στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα στην Αϊόβα, όταν επικράτησε με διαφορά που χαρακτηρίστηκε ιστορική.

Η πρώην πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η Νίκι Χέιλι, παραδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε όπως πως παραμένει στην κούρσα για το χρίσμα της παράταξης ώστε να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Αυτή η κούρσα απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τελειώσει», είπε η κυρία Χέιλι σε υποστηρικτές της στη βορειοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ. Εάν υποψήφιος του κόμματος αναδειχθεί ο κ. Τραμπ, πρόσθεσε θα πρόκειται για «νίκη», του Δημοκρατικού νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ