Ιταλία: Κινητά και ναρκωτικά με drones στις φυλακές - Κρατούμενος ο «συντονιστής»
Ανανεώθηκε:
Μέλη συμμορίας που κατηγορούνται ότι παρέδιδαν κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά σε φυλακισμένους με drones, συνελήφθησαν στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τις έρευνες, η παράδοση κινητών και τηλεφώνων από τέσσερα μέλη του κυκλώματος σε κρατουμένους με αυτό τον τρόπο γινόταν σε σωφρονιστικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο, της κεντρικής Ιταλίας και της Σικελίας.
Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε δύο drones ενώ η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, με την σύλληψη ενός χειριστή. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το όλο αυτό παράνομο δίκτυο συντόνιζε κρατούμενος, ο οποίος κατηγορείται για συνεργασία με την μαφία και βρίσκεται στις φυλακές του Ακράγαντα, στην Σικελία.
Για κάθε παράδοση, οι χειριστές των ντρόουν λάμβαναν 1.500 ευρώ και μέσα σε λίγους μήνες η οργάνωση είχε κερδίσει πάνω από 100.000 ευρώ. Τα ναρκωτικά και τα κινητά έφταναν απευθείας στα κελιά των κρατουμένων, ενώ ο εγκέφαλος της σπείρας λάμβανε στη συνέχεια βίντεο ως απόδειξη της παράδοσης.
Δεν έλειπαν κάποιες φορές και διαμαρτυρίες για ελλιπή η αποτυχημένη αποστολή, οπότε ακολουθούσε δωρεάν επανάληψή της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μιλάνο: Εγκατέλειψαν βρέφος ενός μηνός σε πολυκατοικία, τυλιγμένο σε κουβέρτα
Ιταλία: Ένας νεκρός και επτά τραυματίες από επίθεση σε όχημα χρηματαποστολής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε το Δέλτα και στην «κυρά του Έβρου»
16:11
ΤΑ ΕΞΙ DEALS: «Πύλη» για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα - Λύσεις για τον Κάθετο Διάδρομο
16:07
Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ σε διοικητές των παραστρατιωτικών για θηριωδίες κατά αμάχων
15:59
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 47χρονου για κακοποίηση ΑμεΑ - Απηλλάγη λόγω αμφιβολιών ιερέας
15:50