ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα κατά των Χούθι - Κατέστρεψαν πυραύλους Κρουζ

Νέα αμερικανικά  και βρετανικά πλήγματα κατά των Χούθι - Κατέστρεψαν πυραύλους Κρουζ
Kaitlin Watt/U.S. Navy via AP

Νέο κύμα επιθέσεων κατά των Χούθι στην Υεμένη εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τουλάχιστον 30 στόχοι επλήγησαν σε τουλάχιστον 10 τοποθεσίες, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις διοίκησης και έλεγχο- μια υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων- και άλλα όπλα που χρησιμοποιούν οι Χούτι για να στοχεύουν διεθνείς ναυτιλιακές γραμμές, δήλωσε ο ένας αξιωματούχος.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τα αμερικανικά στρατεύματα «πραγματοποίησαν πλήγματα σε αυτοάμυνα εναντίον έξι αντιπλοϊκών πυραύλων Κρουζ των Χούθι που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε η ανακοίνωση σύμφωνα της Κεντρικής Διοίκηση (Centcom), η οποία επιβλέπει τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη προστίθεται ότι οι πύραυλοι «αποτελούσαν άμεση απειλή για τα πλοία του αμερικανικού ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή».

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν πλήγματα εναντίον στόχων των Χούθι τον περασμένο μήνα λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα αμερικανικά πλήγματα συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό από τότε. Την Πέμπτη (1/2), οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον Κόλπο του Άντεν, καθώς και ένα επιθετικό ταχύπλοο χωρίς πλήρωμα και δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ