ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχει «σχεδόν καμία ελπίδα» ότι είναι ζωντανός, λέει εκπρόσωπος του Ναβάλνι

Δεν υπάρχει «σχεδόν καμία ελπίδα» ότι είναι ζωντανός, λέει εκπρόσωπος του Ναβάλνι
Κεριά στη μνήμη του Ναβάλνι στην Φρανκφούρτη AP Photo / Michael Probst

Δεν υπάρχει «σχεδόν καμία ελπίδα» ότι ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι είναι ζωντανός, δήλωσε σήμερα Παρασκευής (16/2) η εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι Κίρα Γιαρμίς, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Youtube.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές είπαν νωρίτερα ότι ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν έπεσε αναίσθητος και πέθανε έπειτα από μια βόλτα στη σωφρονιστική αποικία, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Η σύζυγος του Ναβάλνι, Γιούλια, είπε ενώπιον της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιη ότι ο σύζυγός της είναι νεκρός, διότι «ο Πούτιν και η κυβέρνησή του… ψεύδονται ακατάπαυστα».

Ωστόσο, η Γιούλια Ναβάλναγια απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να λογοδοτήσει για τον θάνατο του συζύγού της.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να «θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος» και να «τιμωρηθεί» για τις κτηνωδίες που διαπράχθηκαν σε βάρος του Αλεξέι Ναβάλνι είπε η Γιούλια Ναβάλναγια από τη Γερμανία.

«Εάν αυτή είναι η αλήθεια, θα ήθελα ο Πούτιν, όλο το προσωπικό του, όλο το περιβάλλον του, όλη η κυβέρνησή του, οι φίλοι του, να γνωρίζουν ότι θα τιμωρηθούν για αυτό που έκαναν στη χώρα μας, στην οικογένειά μου και στον σύζυγό μου. Θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και αυτή η ημέρα θα έλθει σύντομα», δήλωσε, πολύ συγκινημένη, η Γιούλια Ναβάλναγια από το βήμα της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ