ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ίλον Μασκ αποζημίωσε φούρνο που «φέσωσε» η Tesla ακυρώνοντας παραγγελία για 4.000 πίτες

Ο Ίλον Μασκ αποζημίωσε φούρνο που «φέσωσε» η Tesla ακυρώνοντας παραγγελία για 4.000 πίτες
Ο Ιλον Μασκ σε ομιλία του στην Κρακοβία της Πολωνίας στις 22 Ιανουαρίου 2024 AP Photo/Czarek Sokolowski

Ένας φούρνος στην Καλιφόρνια που ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία Tesla δεν πλήρωσε μια παραγγελία αξίας χιλιάδων δολαρίων, δήλωσε ότι ο ανεξόφλητος λογαριασμός διευθετήθηκε, αφού ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ υποσχέθηκε να «διορθώσει τα πράγματα» μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό.

Η Tesla του Μασκ είχε ακυρώσει μια παραγγελία για 4.000 μίνι πίτες από το Giving Pies, ένα αρτοποιείο στο Σαν Χοσέ της κεντρικής Καλιφόρνια δήλωσε η ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου-καφέ Voahangy Rasetarinera στον λογαριασμό της επιχείρησης στο Instagram πριν από μερικές ημέρες.

Σε email που έστειλε στον Guardian, η Rasetarinera επιβεβαίωσε: «Η Tesla μόλις πλήρωσε τις 2.000 δολάρια που μου έλειπαν». Αυτό έγινε αφού πρώτα ο Μασκ δήλωσε μέσω X: «Μόλις έμαθα γι' αυτό. Θα λύσω το πρόβλημα με τον φούρνο».

Η παραγγελία και η ακύρωση

Το περιστατικό συνέβη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο φούρνος της Rasetarinera έλαβε μια παραγγελία της τελευταίας στιγμής για 2.000 πίτες από την Tesla – μια δουλειά 6.000 δολαρίων για τη μικρή επιχείρηση. Η Tesla στη συνέχεια διπλασίασε την παραγγελία στις 4.000 πίτες και αργότερα την ακύρωσε χωρίς να πληρώσει, δήλωσε η Rasetarinera.

Στην ανάρτησή της στο Instagram, η Rasetarinera δήλωσε ότι για να εκπληρώσει την παραγγελία έπρεπε να απορρίψει άλλες παραγγελίες για catering που αφορούσαν τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας, να αγοράσει πρόσθετες προμήθειες και να προετοιμάσει το προσωπικό της για ένα «απαιτητικό πρόγραμμα παραγωγής» – για τα οποία δεν αποζημιώθηκε.

«Για μένα, ήταν σαφές ότι η εταιρική κουλτούρα της Tesla έδινε προτεραιότητα στην ευκολία έναντι της υπευθυνότητας, αδιαφορώντας για τα προς το ζην των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων όπως εγώ», ανέφερε.

Μετά την κάλυψη του περιστατικού από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκατοντάδες πελάτες έκαναν ουρά στο Giving Pies για να αγοράσουν πίτες, εκφράζοντας την υποστήριξή τους. Η Rasetarinera έμεινε έκπληκτη από την ανταπόκριση.

https://www.instagram.com/p/C2yz80tuZMy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην αρχική της ανάρτηση στο Instagram, είχε δηλώσει ότι το περιστατικό της επέτρεψε να αναλογιστεί το ταξίδι της ως ιδιοκτήτρια επιχείρησης. «Καθώς αναλογίζομαι αυτή τη δοκιμασία, ανατρέχω στην ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα που με έχουν ωθήσει προς τα εμπρός ως μαύρη γυναίκα επιχειρηματία», ανέφερε. «Ενώ οι ενέργειες της Tesla μπορεί να προκάλεσαν προσωρινές αναποδιές, δεν θα με αποτρέψουν από το να ακολουθήσω το πάθος μου και να υπηρετήσω την κοινότητά μου με ακεραιότητα και υπερηφάνεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ