ΚΟΣΜΟΣ

Αλγερία: 45χρονος κρατούνταν επί 26 χρόνια αιχμάλωτος από γείτονά του - Τον έκρυβε σε κελάρι

Αλγερία: 45χρονος κρατούνταν επί 26 χρόνια αιχμάλωτος από γείτονά του - Τον έκρυβε σε κελάρι
Screen Grab /Enahartv

Ζωντανός μετά από 26 χρόνια που αγνοούνταν βρέθηκε ένας 45χρονος άνδρας που είχε απαχθεί από τον γείτονα του και τον κρατούσε αιχμάλωτο στο κελάρι του σπιτιού του, σε περιοχή της Αλγερίας.

Ο Omar bin Omran εξαφανίστηκε από την Djelfa, στην Αλγερία, κατά τη διάρκεια του αλγερινού εμφυλίου πολέμου τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν στα τέλη της εφηβείας του.

Πλέον, σε ηλικία 45 ετών, ο Ομάρ ανακαλύφθηκε μόλις 200 μέτρα από το μέρος όπου μεγάλωσε.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι συνέλαβαν έναν 61χρονο άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι τον κρατούσε φυλακισμένο.

Η εξαφάνιση του Ομάρ ήρθε στη μέση μιας δεκαετούς σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης της Αλγερίας και ισλαμιστικών ομάδων.

Η οικογένειά του φοβόταν ότι ήταν ανάμεσα σε περίπου 200.000 νεκρούς ή 20.000 απαχθέντες κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Αλλά βρέθηκε κρυμμένος σε ένα ποιμνιοστάσιο κάτω από άχυρα στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με αναφορές.

Το γραφείο του εισαγγελέα έλαβε καταγγελία από ανώνυμο άτομο που ισχυριζόταν ότι ο Ομάρ βρισκόταν στο σπίτι ενός γείτονά του, μέσα σε ένα ποιμνιοστάσιο, δήλωσε δικαστικός αξιωματούχος.

Ο ύποπτος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει, αλλά τελικά συνελήφθη, δήλωσε ο δικαστικός λειτουργός.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ο Ομάρ βρίσκεται στη διαδικασία ιατρικής και ψυχολογικής φροντίδας.

Ένας εκπρόσωπος χαρακτήρισε το έγκλημα «αποτρόπαιο».

Ο Ομάρ είπε στους διασώστες του ότι κατά καιρούς είχε δει την οικογένειά του από το ποιμνιοστάσιο, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε θέση να καλέσει σε βοήθεια «λόγω ενός ξορκιού που του είχε κάνει ο δεσμοφύλακας του», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ