ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπό τη Σ. Αραβία συνασπισμός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στην Υεμένη

Ο υπό τη Σ. Αραβία συνασπισμός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό στην Υεμένη
REUTERS/Mohamed al-Sayaghi

Ο αραβικός συνασπισμός -του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία- αρνείται ότι βομβάρδισε σχολείο στη βόρεια Υεμένη όπου σκοτώθηκαν δέκα παιδιά, λέγοντας ότι στόχος ήταν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανέφεραν πως αεροπορικές επιδρομές σε σχολείο όπου διδάσκεται το Κοράνι προκάλεσαν δέκα θανάτους και 28 τραυματισμούς παιδιών στην επαρχία Χεϊντάν -η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι.

Και η Unicef από την πλευρά της έκανε λόγο για βομβαρδισμούς σχολείου όπου σκοτώθηκαν πολλά παιδιά και κάλεσε τους εμπολέμους να μην στοχεύουν αμάχους.

Ωστόσο, ο αραβικός στρατιωτικός συνασπισμός υποστήριξε πως στόχος του ήταν ένα κέντρο εκπαίδευσης όπου οι αντάρτες εκπαιδεύουν, όπως ανέφερε, παιδιά - στρατιώτες.

"Χρησιμοποιούν παιδιά ως νεοσύλλεκτους", δήλωσε ο στρατηγός Άχμεντ αλ-Ασίρι, διαψεύδοντας πως το σχολείο ήταν ο στόχος του συνασπισμού.

"Θα περιμέναμε πως αντί να θρηνούν στα ΜΜΕ, οι ΜΚΟ θα λάμβαναν μέτρα για να σταματήσουν τη στρατολόγηση παιδιών για τους πολέμους", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιον, από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκε ο επικεφαλής του στρατοπέδου, ο Αμπού Γιαχία Αμπού Ραμπάα, και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός σιιτών ανταρτών Χούτι.

"Η ερώτησή μας είναι: τι έκαναν τα παιδιά εκεί;" διερωτήθηκε.

Επιπλέον, ο στρατηγός Ασίρι κατηγόρησε τους αντάρτες ότι "χρησιμοποιούν παιδιά ως ανιχνευτές, φρουρούς, αγγελιοφόρους και μαχητές".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ