Περισσότερες από 90 φάλαινες πιλότοι σφαγιάστηκαν από κυνηγούς στα Νησιά Φερόε
Συνεχίζεται με ανησυχητικό ρυθμό η θανάτωση φαλαινών στις Νήσους Φερόε, με 91 φάλαινες πιλότους να σκοτώνονται άγρια στο τέταρτο περιστατικό μαζικής σφαγής φέτος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων σε 500.
Η θηρευτική περίοδος, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές, βρίσκεται σε εξέλιξη στα νησιά του Βορειοανατολικού Ατλαντικού, τα οποία αποτελούν αυτόνομη περιοχή υπό την κυριαρχία της Δανίας.
Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι 26 από τις φάλαινες που σκοτώθηκαν ήταν ανήλικα ζώα και 2 κυοφορούσαν.
Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό της αβέβαιης αυτής πρακτικής, οι κυνηγοί στις Νήσους Φερόε υπερασπίζονται την πράξη τους, επικαλούμενοι την παράδοση και την κουλτούρα τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σοκαριστικές εικόνες από τα νησιά Φερόε: Σφαγιάστηκαν 52 δελφίνια
Η θάλασσα έγινε (ξανά) κόκκινη στα Νησιά Φερόε: Μαζική σφαγή φαλαινών και δελφινιών
Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο, δύο από πυροβολισμούς και μία από φόλα
18:25
Την Κυριακή (14/6) οι ηλεκτρονικές υπογραφές στην συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν επιμένει το Πακιστάν
18:23
Φρίκη στην Πολωνία: Λείψανα εμβρύων θαμμένα σε κήπο γιατρού - Αναφορές για έως και 100 σορούς
18:17
Μονιμοποιείται η παρουσία ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο – Τα σχέδια για τις φρεγάτες
18:06