ΝΑΤΟ: Ο Ζελένσκι προτρέπει τους Συμμάχους να επισπεύσουν τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον
AP Photo/Mark SchiefelbeinΟ ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα Πέμπτη (11/7) τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να παραμείνουν ενωμένα στο πλευρό της χώρας του και να επισπεύσουν τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων για τη θωράκιση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ουάσινγκτον, ο Ζελένσκι προέτρεψε τους Συμμάχους να άρουν όλους τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στη χρήση οπλικών συστημάτων για πλήγματα εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Εάν θέλουμε να κερδίσουμε, να επικρατήσουμε… πρέπει να αρθούν όλοι οι περιορισμοί», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι Σύμμαχοι θα κατανοήσουν πως πρόκειται για αναγκαία απόφαση.
Υπογράμμισε επίσης ότι η Ουκρανία βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της ένταξης στο ΝΑΤΟ, παρότι η Συμμαχία δεν της απηύθυνε επίσημη πρόσκληση κατά τη σύνοδο της Ουάσινγκτον.
«Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας», σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτιμώντας ότι δεν θα αργήσει η επίσημη πρόσκληση και η προσχώρηση της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μπάιντεν υπόσχεται νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο
Στρατιωτική βοήθεια μαμούθ 40 δισ. προς την Ουκρανία αποφάσισε το ΝΑΤΟ
Η Βρετανία θα αναπτύξει νέο βαλλιστικό πύραυλο για την άμυνα της Ουκρανίας
23:59
Τηλεφωνική επικοινωνία Μ. Ρούμπιο - Κ. Κόμπου: Κοινές προτεραιότητες ΗΠΑ-Κύπρου
23:47
Super League: Ανατροπή στην κορυφή - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 16ης αγωνιστικής
23:37
Παχλαβί προς Τραμπ: Να κάνουμε το Ιράν ξανά μεγάλο – Δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει
23:35