Δυτική Όχθη: Δέκα Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινά πλήγματα – Επίθεση και στον Λίβανο
Κατεστραμμένο σπίτι από Ισραηλινή επίθεση στην Παλαιστίνη
ΑΠΕ ΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου)Τον θάνατο τουλάχιστον δέκα Παλαιστινίων προκάλεσαν Ισραηλινά πλήγματα στην Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή Ισραηλινό αεροσκάφος επιτέθηκε και σε όχημα στον Λίβανο το οποίο φέρεται να μετέφερε οπλισμό.
Αναλυτικότερα, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στις πόλεις Τζενίν και Τούμπας της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Δεν είναι ακόμη σαφές αν στον νέο απολογισμό θυμάτων συμπεριλαμβάνονται, ή όχι, οι δύο θάνατοι στην Τζενίν, όπου ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε τη νύχτα πως διεξάγει «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, για τους οποίους έκανε λόγο νωρίτερα το υπουργείο.
Ισραηλινή επίθεση σε όχημα στο Λίβανο
Ισραηλινό αεροσκάφος στοχοποίησε όχημα που κινείτο στον βορειοανατολικό Λίβανο αργά χθες Τρίτη το βράδυ, δήλωσαν πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στα σώματα ασφαλείας, με τη μια να σημειώνει πως μετέφερε οπλισμό.
Σύμφωνα με τις πηγές, το πλήγμα έγινε εναντίον ανοικτού ημιφορτηγού κοντά στη Σάατ, σε απομακρυσμένη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και ο οδηγός επιβίωσε.
Σύμφωνα με τη μια από τις πηγές, μετέφερε εκτοξευτήρα ρουκετών που είχε υποστεί ζημιά για να επισκευαστεί.
Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωναν ότι «εχθρικό αεροσκάφος» που εξαπολύθηκε από τον Λίβανο τραυμάτισε στρατιώτη τους, χωρίς να διευκρινίσει περί τι είδους αεροσκάφους επρόκειτο, αν και το λιβανικό κίνημα Χεζμπολά γενικά επιτίθεται στο βόρειο Ισραήλ με drones. Ο στρατιώτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρόσθεσαν ότι εντόπισαν «πυρήνα τρομοκρατών» σε «στρατιωτική δομή» στην Οντάισα, στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι βομβάρδισε το κτίριο και εξάλειψε τον πυρήνα. Ανέφεραν επίσης πως το πυροβολικό έπληξε επίσης θέσεις στη Σεμπάα και στη Γιαρίν, επίσης στον νότο.
Από την πλευρά της, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ανέφερε χθες ότι ρουκέτα έπεσε κοντά σε θέση της στον νότο, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον εκτοξεύθηκε.
Την Κυριακή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η λιβανική Χεζμπολά ενεπλάκησαν στις πιο εντατικές ανταλλαγές πυρών εδώ τους δέκα μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία πως η ένοπλη σύρραξη θα γενικευτεί, ότι θα προκληθεί ανάφλεξη στην περιφέρεια.
Το Ισραήλ ανέφερε πως απέτρεψε ευρύτερη επίθεση καταστρέφοντας εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών και πυραύλων του σιιτικού κινήματος. Ο ηγέτης της Χεζμπολά, ο Χασάν Νασράλα, διαβεβαίωσε ότι η επίθεση, σε αντίποινα για τον θάνατο του κορυφαίου στελέχους της οργάνωσης Φουάντ Σουκρ τον περασμένο μήνα, ήταν επιτυχής.
SPONSORED
Θεοδωρικάκος: «Δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα αν η παράταξη δεν έδινε τις μάχες ενωμένη»
19:36
Το ποντιακό γλέντι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης: Βίντεο από την συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη
19:25
Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με λεωφορείο - Οκτώ νεκροί και 32 τραυματίες
19:19
Υποψηφιότητα απέναντι στον Στάρμερ θέτει ο Στρίτινγκ σε περίπτωση εκλογών στη Βρετανία
19:02