Την Αυστραλία και τη Σαμόα θα επισκεφθούν ο Κάρολος και η Καμίλα
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα
Chris Jackson/Pool Photo via APΤην Αυστραλία και τη Σαμόα θα επισκεφθεί ο Βασιλιάς Κάρολος συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, με αφορμή τη Συνάντηση των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.
Το ταξίδι επιβεβαίωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και ερμηνεύεται ως απόδειξη της θετικής ανταπόκρισης του βρετανού μονάρχη στη θεραπεία για τον καρκίνου με το οποίο έχει διαγνωστεί.
Η σύνοδος της Σαμόα μάλιστα, θα είναι η πρώτη στην οποία θα παραστεί μετά από τη διαδοχή της μητέρας του ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας.
Στην Αυστραλία, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί το κοινοβούλιο της Καμπέρα, θα επισκεφθεί μνημείο των Αβορίγινων και θα επιθεωρήσει τον πολεμικό στόλο της Αυστραλίας στο λιμάνι του Σίδνεϊ.
Στη Σαμόα το βασιλικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή τελετή και θα συναντηθεί με νέους, με θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και με ειδικούς στην προστασία των ωκεανών και των τοπικών οικοσυστημάτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απρόοπτο με κορδέλα που έκοψε ο βασιλιάς Κάρολος σε εγκαίνια ανθοκομικής έκθεσης
Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου
19:44
ΗΠΑ: Νεκρή αθλήτρια του τριάθλου - Την κατασπάραξε καρχαρίας ενώ κολυμπούσε
19:35
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία ψάχνει «ψευδείς δικαιολογίες» για να επιτεθεί ξανά
19:26
Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης
19:17