Ολλανδία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε επίθεση με μαχαίρι - Υπό κράτηση ένα άτομο
Ολλανδοί αστυνομικοί σε τόπο εγκλήματος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Peter DejongΜια ακόμη φονική επίθεση με μαχαίρι συγκλονίζει την Ευρώπη, αυτή τη φορά στην Ολλανδία.
Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε δεύτερο στο ολλανδικό λιμάνι Ρότερνταμ, ανακοίνωσε η αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/9).
Για την επίθεση συνελήφθη ύποπτος, και αυτός σοβαρά τραυματισμένος, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το ολλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Η αστυνομία περιορίστηκε να αναφέρει πως η έρευνα που διενεργεί βρίσκεται σε εξέλιξη και κάλεσε αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν.
Καθηγητής φυσικής αγωγής, ο οποίος παρέδιδε μάθημα κοντά στη γέφυρα του Εράσμου, όπου διαπράχθηκε η επίθεση, είπε στο NOS ότι αυτός επενέβη και εξουδετέρωσε τον ύποπτο.
«Είδα άνδρα με δυο μακριά μαχαίρια να επιτίθεται σε νεαρό», αφηγήθηκε. «Τελικά μπόρεσα να τον εξουδετερώσω».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξηγήσεις από το Πεκίνο ζήτησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός μετά τον φόνο 10χρονου μαθητή
Τσεχία: Επίθεση μαθήτριας Δημοτικού με μαχαίρι κατά δύο συμμαθητών της
Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Ποιες ώρες είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα
00:30
Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συμβούλιο επισημαίνει αδυναμίες στο πλαίσιο της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης
23:59
Ο ισραηλινός στρατός απειλεί με κατεδάφιση 25 πολυκατοικίες σε προσφυγικό καταυλισμό στη Δυτική Όχθη
23:54
Ηλικιωμένες Ρομά προσπάθησαν να περάσουν κοκαΐνη, χάπια και κάνναβη στις φυλακές Χανίων
23:49