ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Η αντίδρασή μας στο τουρκικό πραξικόπημα ήταν αυτή που έπρεπε

Βερολίνο: Η αντίδρασή μας στο τουρκικό πραξικόπημα ήταν αυτή που έπρεπε
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ REUTERS

«Η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου προσωπικά στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ήταν άμεση και πολύ σαφής», δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με σχόλια τόσο του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί «καθυστερημένης αντίδρασης» της 'Αγκελα Μέρκελ.

«Δηλώσαμε αμέσως ότι ι χρειάζεται αλληλεγγύη προς την εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας. Η καγκελάριος έκτοτε έχει μιλήσει επανειλημμένα με τον πρόεδρο Ερντογάν και με αυτόν τον τρόπο έχει καταστήσει σαφές πόσο πολύ κατανοούμε ότι αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος - και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της 'Αγκυρας - συνιστά βαθιά και τραυματική τομή για την Τουρκία. Δεν έλειψε υπό καμία έννοια η κατανόηση, ενώ οι επαφές με την τουρκική κυβέρνηση υπάρχουν και είναι εντατικές», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Πρόσθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει καλά τι στοίχισε αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς και ότι υπήρξε ένα λαϊκό κίνημα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων «από ανθρώπους που σίγουρα δεν ήταν όλοι υποστηρικτές του ΑΚΡ, αλλά υποστηρικτές των δημοκρατικών αρχών και αντίπαλοι μιας στρατιωτικής παρέμβασης».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ