«Προσωρινή» θα είναι η θητεία του νέου ηγέτη της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ απειλεί το Ισραήλ
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ
ΑΠΕ ΜΠΕΗ θητεία του νεοδιορισθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ θα αποδειχθεί «προσωρινή», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, σε μια προφανή απειλή κατά του Κάσεμ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό πριν από περισσότερο από ένα μήνα.
«Προσωρινός διορισμός. Όχι για πολύ», δήλωσε στο X ο Γκάλαντ, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του Κάσεμ.
Στον επίσημο αραβικό λογαριασμό της στο X, η ισραηλινή κυβέρνηση είπε: «Η θητεία του σε αυτή τη θέση μπορεί να είναι η συντομότερη στην ιστορία αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του Χασάν Νασράλα και Χάσεμ Σαφιεντίν».
«Δεν υπάρχει λύση στον Λίβανο εκτός από την εξάρθρωση αυτής της οργάνωσης ως στρατιωτικής δύναμης», έγραψε.
Ο Νασράλα σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινή επιδρομή σε συνοικία της νότιας Βηρυτού και ο Χάσεμ Σαφιεντίν, θεωρούμενος διάδοχός του, σκοτώθηκε επίσης στις αρχές του Οκτωβρίου από ισραηλινό πλήγμα. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Χεζμπολάχ που έχει χάσει πολλά μέλη της ηγεσίας της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα - Τουλάχιστον 93 οι νεκροί
Ντρου Μπάριμορ: Το τρυφερό μήνυμα για τη φιλία της με την Κάμερον Ντίαζ
14:27
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω του καύσωνα στην Ιταλία
14:20
Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της πτώσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο
14:19
Bank of America: Τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed έως το τέλος του 2026 - Οι νέες προβλέψεις
14:10