«Προσωρινή» θα είναι η θητεία του νέου ηγέτη της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ απειλεί το Ισραήλ
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ
ΑΠΕ ΜΠΕΗ θητεία του νεοδιορισθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ θα αποδειχθεί «προσωρινή», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, σε μια προφανή απειλή κατά του Κάσεμ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό πριν από περισσότερο από ένα μήνα.
«Προσωρινός διορισμός. Όχι για πολύ», δήλωσε στο X ο Γκάλαντ, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του Κάσεμ.
Στον επίσημο αραβικό λογαριασμό της στο X, η ισραηλινή κυβέρνηση είπε: «Η θητεία του σε αυτή τη θέση μπορεί να είναι η συντομότερη στην ιστορία αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του Χασάν Νασράλα και Χάσεμ Σαφιεντίν».
«Δεν υπάρχει λύση στον Λίβανο εκτός από την εξάρθρωση αυτής της οργάνωσης ως στρατιωτικής δύναμης», έγραψε.
Ο Νασράλα σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινή επιδρομή σε συνοικία της νότιας Βηρυτού και ο Χάσεμ Σαφιεντίν, θεωρούμενος διάδοχός του, σκοτώθηκε επίσης στις αρχές του Οκτωβρίου από ισραηλινό πλήγμα. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Χεζμπολάχ που έχει χάσει πολλά μέλη της ηγεσίας της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα - Τουλάχιστον 93 οι νεκροί
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Οι τελευταίες εξελίξεις που αλλάζουν τα δεδομένα
11:16
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα προκάλεσε ζημιές σε μνημείο του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου (pics)
11:14
Τροχαίο ατύχημα στις στροφές της Γορίτσας στον Βόλο - Απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες
11:09
Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομές drones στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της χώρας (vid)
11:03