Η «έκπληξη» Αμερικανού αξιωματούχου για την αποπομπή του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας
Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ
ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/MICHAEL REYNOLDSΤην έκπληξή του για την αποπομπή του Γιόαβ Γκάλαντ από τη θέση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ με εντολή Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ την ίδια ώρα διαδηλώσεις και επεισόδια παρέλυσαν το Τελ Αβίβ όλο το βράδυ.
Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει ερωτήματα στον μεγαλύτερο σύμμαχο του Ισραήλ, καθώς αυτή έρχεται «στη μέση δύο πολέμων και καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να αμυνθεί έναντι πιθανής επίθεσης από το Ιράν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Axios.
Δήλωσε επίσης «πολύ έκπληκτος» από την κίνηση και έχει «πραγματικά ερωτήματα σχετικά με τους λόγους απόλυσης του Γκάλαντ και για το τι οδήγησε στην απόφαση αυτή».
Η απόλυση του Γκάλαντ αντιμετωπίστηκε επίσης με οργή στο Ισραήλ, με πολίτες να διαδηλώνουν έξω από την κατοικία του Νετανιάχου και να κλείνουν έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο στο Τελ Αβίβ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: Μεγάλες διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ μετά την αποπομπή του Γκάλαντ
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο θα συνεργαστεί στενά με τον επόμενο υπουργό Άμυνας του Ισραήλ
CNNi: Πακιστάν και Αίγυπτος διατηρούν τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
21:58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεφαλογιάννης και Τσιάρας παραιτούνται από τη βουλευτική ασυλία τους
21:54
Πτώση ατόμου σε δύσβατο σημείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης - Επιχείρηση ανάσυρσης
21:46
Βίντεο κατέγραψε οικιακή βοηθό να βασανίζει τον ηλικιωμένο εργοδότη της στη Χίο
21:35