Χαμενεΐ: «Αν αποφασίσουμε να δράσουμε δεν θα το κάνουμε διά αντιπροσώπου»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Office of the Iranian Supreme Leader via APΜηνύματα με πολλούς αποδέκτες είχε η ομιλία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ την Κυριακή (22/12) με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν να υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «αν αποφασίσουμε να δράσουμε δεν θα το κάνουμε διά αντιπροσώπου».
«Ισχυρίζονται συνεχώς ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έχει χάσει τους αντιπροσώπους της στην περιοχή. Αυτό είναι ένα ακόμη ψέμα. Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν έχει αντιπροσώπους. Η Υεμένη πολεμά λόγω της πίστης της.Η Χεζμπολάχ πολεμά επειδή η δύναμη της πίστης της την φέρνει στο πεδίο της μάχης. Η Χαμάς και η Τζιχάντ πολεμούν επειδή οι πεποιθήσεις τους τους ωθούν να το κάνουν. Αυτές οι ομάδες δεν ενεργούν ως πληρεξούσιοι μας. Αν μια μέρα αποφασίσουμε να δράσουμε, δεν θα έχουμε ανάγκη από δυνάμεις πληρεξουσίων...» ήταν η δήλωσή του.
Φυσικά από την ομιλία του δεν έλειψε και η αναφορά στη Συρία: «Προβλέπω την ανάδυση μιας ισχυρής και έντιμης δύναμης στη Συρία. Οι νέοι της Συρίας δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα σπίτια, οι δρόμοι και οι ζωές δεν είναι ασφαλείς. Πρέπει να σταθούν σταθερά και αποφασιστικά απέναντι σε αυτούς που σχεδίασαν και εφάρμοσαν αυτή την ανασφάλεια και, αν θέλει ο Θεός, θα τους ξεπεράσουν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στην ομιλία ήταν ο Μουχαμάντ Μάχντι Νασράλα, γιος του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Bloomberg: Το Ιράν «στρατολογεί» παιδιά για να πλήξει ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη
Διπλωματικές προσπάθειες να «σωθεί» η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
SPONSORED
Καιρός: Πού «έρχονται» 32άρια την επόμενη εβδομάδα, επιμένει η αφρικανική σκόνη - Η Τρίτη η πιο ζεστή μέρα στην Αθήνα
17:12
Πανελλήνιες 2026: Πότε ξεκινούν, πότε θα ανακοινωθούν αποτελέσματα και βάσεις - Τι πρέπει να ξέρετε
17:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «στόχαστρο» της Κοβέσι πρώην υπουργός της ΝΔ και δύο στελέχη του Αγροτικής Ανάπτυξης (vid)
16:59
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ βοηθά στη χάραξη στρατηγικής του Ιράν
16:50