Ινδία: Η διαστημική υπηρεσία ISRO εκτόξευσε την πρώτη αποστολή της στο διάστημα
Διαστημόπλοιο ινδικής κατασκευής (φωτογραφία αρχείου)
UNSPLASHΗ διαστημική υπηρεσία της Ινδίας ISRO εκτόξευσε σήμερα (Δευτέρα, 30/12) την πρώτη αποστολή πρόσδεσης στο διάστημα με έναν πύραυλο ινδικής κατασκευής, σε μια προσπάθεια να γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο που θα επιτύχει αυτό το προηγμένο τεχνολογικό επίτευγμα.
Η αποστολή, που θεωρείται κομβική για τις μελλοντικές διαστημικές φιλοδοξίες της Ινδίας –όπως τη λειτουργία δορυφόρων και ενός ινδικού διαστημικού σταθμού– εκτοξεύτηκε στις 18.30 (ώρα Ελλάδας) με έναν πύραυλο PSLV.
Έπειτα από περίπου 15 λεπτά, ο διευθυντής αποστολής χαρακτήρισε «επιτυχημένη» την εκτόξευση, αφού ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 480 χιλιομέτρων.
Η τεχνολογία πρόσδεσης στο διάστημα είναι βασικής σημασίας όταν απαιτούνται πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων για να επιτευχθούν οι στόχοι μιας αποστολής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εορταστικό κλίμα και το διάστημα - Οι ευχές των αστροναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού
Ευθυγράμμιση έξι πλανητών: Πότε θα συμβεί το πρώτο μεγάλο αστρολογικό φαινόμενο του 2025
Οι επτά πιο όμορφες διαστημικές εικόνες που κατέγραψε το τηλεσκόπιο Hubble
Φλόριντα: Έφηβος έβαλε φωτιά σε φίλο του ενώ οι υπόλοιποι γελούσαν (pics&vids)
18:10
Το Κυπριακό στο «μενού» της συνάντησης Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο
18:04
Βόλος: 72χρονος με άνοια οδηγούσε ανάποδα στην ΠΑΘΕ για να ανάψει κερί στην εκκλησία
17:56
Υπόθεση Παναγόπουλου: Τι απαντά ο Ανδρέας Αν. Γεωργίου για τις αναθέσεις συμβάσεων της ΓΣΕΕ
17:48