Στον «αγώνα δρόμου» των σπάνιων γαιών ο Πούτιν - «Δεν μας αφορά τι κάνει η Ουκρανία»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.
Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APΜε την Ουάσινγκτον να διαπραγματεύεται ένα κομμάτι από την «πίτα» των σπάνιων γαιών της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να ανοίγει τη συζήτηση για τη δική του μάχη για τα στρατηγικής σημασίας ορυκτά.
Ο Πούτιν σε συζητήσεις του την Δευτέρα (24/2) με Ρώσους αξιωματούχους αναφέρθηκε στη σημασία παραγωγής σπάνιων γαιών, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα με σκοπό την ανάπτυξη της βιομηχανίας των ορυκτών αυτών.
Αυτό το πρόγραμμα αφορά από την εξόρυξη μέχρι την αξιοποίησή των γαιών και την παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.
Έκανε λόγο για στρατηγικής σημασίας αποθέματα που είναι καθοριστικά για την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Την ίδια ώρα, στο «τραπέζι» βρίσκεται μια συμφωνία παραχώρησης ρωσικού αλουμινίου στις ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ φαίνεται να δεσμεύεται για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών.
Όσον αφορά στη συμφωνία που βρίσκεται στα «σκαριά» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ουκρανία, το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τη Μόσχα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας - Επενδυτικό ταμείο για τα 500 δισ. από το Κίεβο
Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Μία σύλληψη
09:43
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από τις 7 Ιανουαρίου
09:38
Παπαστεργίου: Πάνω από 10.000 παραβάσεις του κόκκινου έχουν καταγράψει οι κάμερες ΑΙ
09:35
Άνω Λιόσια: Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τη φονική παράσυρση πεζού από συρμό του Προαστιακού
09:31