Ισραήλ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς - 12 τραυματίες, νεκρός ο δράστης
Ισραηλινό ασθενοφόρο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Francisco SecoΔώδεκα άτομα τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Ισραήλ την Πέμπτη (27/2)
Το περιστατικό έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο 65 κοντά στη διασταύρωση Παρντέ Χάνα - Καρκούρ.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Κανάλι 12: «Ο δράστης εξουδετερώθηκε».
«Το αυτοκίνητο επιτάχυνε και χτύπησε μια ομάδα ανθρώπων στον κόμβο Karkur. Χτύπησε μια στάση λεωφορείου», πρόσθεσε.
«Από εκεί προσπάθησε να συνεχίσει με το αυτοκίνητο. Επιτάχυνε προς ένα κοντινό αυτοκίνητο της αστυνομίας και το χτύπησε. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν, τον έπιασαν και τον εξουδετέρωσαν».
Από τους 10 τραυματίες ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δύο σε σοβαρή κατάσταση, η κατάσταση έξι είναι ήπια και ένας σε μέτρια κατάσταση.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο αστυνομικοί μαχαιρώθηκαν στο σημείο στη διασταύρωση Καρκούρ.
Ο δράστης, σύμφωνα με το Κανάλι 12 που επικαλείται τη Σιν Μπετ πιστεύει τώρα ότι ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος από τη βόρεια Δυτική Όχθη, ο οποίος ήταν παντρεμένος με μια Ισραηλινή αραβικής καταγωγής και ζούσε στο Ισραήλ για ένα χρονικό διάστημα.
Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δράστης ήταν ένας 24χρονος Ισραηλινός Άραβας χωρίς ποινικό μητρώο ή μητρώο ασφαλείας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαμάς: «Είμαστε έτοιμοι για την δεύτερη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας με το Ισραήλ»
Το Ισραήλ παρέλαβε τα λείψανα 4 ομήρων – Σε εξέλιξη η απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων
Στο 1,06% ο πληθωρισμός στα σουπερ μάρκετ - Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα
16:27
«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών εμπορίας καυσίμων
16:25
Συνελήφθη 22χρονος στα Χανιά με 10 κιλά κάνναβης σε αποθήκη - Είχε στην κατοχή του και όπλα
16:24
Νέο κύμα έξαρσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε Ροδόπη και Ξάνθη
16:23