Γαλλία - Υπουργός Εμπορίου: Η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στις απειλές Τραμπ για δασμούς 200%
Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
ΑΠΕ - ΜΠΕΣφοδρή ήταν η αντίδραση του Γάλλου υπουργού Εμπορίου Λοράν Σεν Μαρτάν, όσον αφορά τις νέες αμερικανικές απειλές δασμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον ίδιο να διαμηνύει ότι το Παρίσι και οι εταίροι του, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα υποχωρήσουν και η Γαλλία θα προστατεύσει τις βιομηχανίες της.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που ο ίδιος επέλεξε να εξαπολύσει. Η Γαλλία παραμένει αποφασισμένη να απαντήσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εταίρους μας», τόνισε ο Σεν Μαρτάν με ανάρτηση στο X.
«Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και θα προστατεύουμε πάντα τις βιομηχανίες μας», ανέφερε.
Ο «πόλεμος» του αλκοόλ
Σε μια νέα κλιμάκωση στον παγκόσμιο εμπορικό «πόλεμο», λίγο νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ απείλησε την Γαλλία και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δασμούς 200% σε όλα τα κρασιά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα που προέρχονται από χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ, αν η ΕΕ δεν αποσύρει τον νέο δασμό 50% που επέβαλε στο αμερικανικό ουίσκι.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα επιβάλει ανταποδοτικούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ (28 δισεκατομμύρια δολάρια), που θα τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα, απαντώντας έτσι στους δασμούς των ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ απειλεί την Ευρώπη με δασμούς 200% στο αλκοόλ
Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς προκρίθηκαν στους «16» του Indian Wells μέσα σε... 53 λεπτά (vid)
11:11
Η δράση του κυκλώματος παράνομου τζόγου: Πώς εξαπατούσαν τους παίκτες
11:08
Ένας από τους πιο βροχερούς χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών - Έως 70% αυξημένα τα ύψη βροχής στον Μόρνο
11:00
Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων στην Πάτρα - Συνελήφθη 16χρονος
11:00