ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Νέα Υόρκη: Ο Τραμπ μίλησε πρώτος για βόμβα

Έκρηξη Νέα Υόρκη:  Ο Τραμπ μίλησε πρώτος για βόμβα
REUTERS/Mike Segar

Βιάστηκε να ενημερώσει τους υποστηρικτές του για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για βόμβα, τη στιγμή που οι Αρχές ερευνούσαν ακόμη το περιστατικό και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά στις πληροφορίες που έδιναν.

«Λίγο πριν κατέβω από το αεροπλάνο, έσκασε μια βόμβα στη Νέα Υόρκη και ακόμη κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, μιλώντας σε προεκλογική εκστρατεία στο Κολοράντο.

Σύμφωνα με το CNNi, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποβιβάστηκε αμέσως από το αεροπλάνο του μετά την προσγείωσή του στο Κολοράντο, αλλά παρέμεινε σε αυτό για να ενημερωθεί αναφορικά με την ισχυρή έκρηξη στη Νέα Υόρκη, που σημειώθηκε μισή ώρα πριν την έναρξη της ομιλίας του.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο ρεπουμπλικανός διεκδικητής του προεδρικού θώκου των ΗΠΑ είπε ότι «πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στον κόσμο μας, στην χώρα μας, αλλά θα γίνουμε πιο σκληροί, πιο έξυπνοι και διαρκώς σε εγρήγορση και θα το τελειώσουμε».

Ο Τραμπ δεν έκανε άλλη αναφορά στην έκρηξη της Νέας Υόρκης, όμως το γεγονός ότι βιάστηκε να μιλήσει για βόμβα, πριν γίνει γνωστό κάτι επίσημα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κι ερωτηματικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε επίσημες δηλώσεις για την έκρηξη δύο ολόκληρες ώρες μετά την τοποθέτηση του Τραμπ, κάνοντας λόγο για «διεθνή πράξη, που όμως δεν υπάρχουν στοιχεία προς το παρόν ότι συνδέεται με τρομοκρατία», ενώ και ο επίτροπος της αστυνομίας σημείωσε πως «η φύση και τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί».

Τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δεν έκαναν κάποιο σχόλιο όταν ρωτήθηκαν αν στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών είχαν πληροφορίες ή στοιχεία που να συγκλίνουν στο ότι επρόκειτο για βόμβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ