ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Νέα Υόρκη: Ψυχραιμία και στάση αναμονής από την Κλίντον (vid)

Έκρηξη Νέα Υόρκη: Ψυχραιμία και στάση αναμονής από την Κλίντον (vid)
REUTERS/Carlos Barria

Στάση αναμονής μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών τήρησε η Χίλαρι Κλίντον, σχετικά με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Μανχάταν.

Σε αντίθεση με τον αντίπαλό της στις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, η υποψήφια των Δημοκρατικών εμφανίστηκε πιο ψύχραιμη στις πρώτες δηλώσεις της μετά την ισχυρή έκρηξη στη Νέα Υόρκη και συνέστησε αναμονή έως ότου οι αρχές που ερευνούν το περιστατικό κάνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Η Χίλαρι Κλίντον τόνισε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές που εμπλέκονται στις έρευνες για την έκρηξη, καθώς και με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης κι επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα όταν θα περιέλθουν στη γνώση της περισσότερα στοιχεία από επίσημες πηγές.

«Είναι πιο σοφό να περιμένει κανείς μέχρι να έχει συγκεκριμένα στοιχεία, από το να βγάζει βιαστικά συμπεράσματα», είπε η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση Τραμπ περί έκρηξης βόμβας.

«Γίνονται έρευνες για να μάθουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το περιστατικό, καλό θα ήταν να μην κάνουμε κριτική αυτή τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον δράστη ή για το κίνητρο», είπε η Κλίντον και σημείωσε πως στη σύντομη συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα δεν συζήτησαν για την έκρηξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ