ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη (vid)

Συνελήφθη ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη (vid)
CNNi/ NYPD

Ο ύποπτος που φέρεται να ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην καρδιά της Νέας Υόρκης συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο Λίντεν του Νιου Τζέρσι σύμφωνα με το CNNi.

Πρόκειται για τον Ahmad Khan Rahami, 28 ετών, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την ισχυρή έκρηξη στο Τσέλσι του Μανχάταν, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, αλλά και το Νιου Τζέρσι.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε τη Δευτέρα στο Λίντεν, στο Νιου Τζέρσι, όπως ανέφερε ανώτερος τοπικός αξιωματούχος. Ο Rahami μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς έχει τραυματιστεί στον δεξί ώμο.

Ο Ahmad Khan Rahami είναι Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν, όπου και γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1988. Η τελευταία διεύθυνση κατοικίας του ήταν στην περιοχή Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου την Κυριακή το βράδυ οι αρχές εντόπισαν πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σακίδιο. Ο δήμαρχος του Ελίζαμπεθ, Κρις Μπόλγουεϊτζ, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση.

Ο Rahami είναι ο μοναδικός που έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για τις υποθέσεις αυτές, ωστόσο δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι στις επιθέσεις εμπλέκονταν και άλλα άτομα.

Ομπάμα: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε νωρίτερα τους πολίτες να "μην υποκύψουν στον φόβο" έπειτα από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ, δεσμευόμενος ότι "θα αποδοθεί δικαιοσύνη".

Όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δεν έχει αποδειχθεί "μέχρις στιγμής ότι υπάρχει σχέση" μεταξύ των επιθέσεων στο Νιου Τζέρσεϊ και στην Νέα Υόρκη με την επίθεση με μαχαίρι που συνέβη στην Μινεσότα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα επισήμανε πως οι έρευνες για τις βομβιστικές επιθέσεις προχωρούν ταχέως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ