Γαλλία: Υπό κράτηση τρείς νέοι - Κατηγορούνται για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας
Σύλληψη συλληφθέντα (φωτογραφία αρχείου)
PixabayΤρία άτομα ηλικίας μεταξύ 19 και 24 ετών κρατούνται και ανακρίνονται ως ύποπτα για την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας, επιβεβαιώνοντας σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό RTL ο βασικός ύποπτος είναι ηλικίας 19 ετών, ζει στην Δουνκέρκη, στην βόρεια Γαλλία, και έπειτα από έρευνες της αστυνομίας εντοπίστηκαν στο σπίτι του εκρηκτικά υλικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien είχε δηλώσει, μέσω του διαδικτύου, φίλα προσκείμενος στο Ισλαμικό Κράτος και προετοίμαζε τρομοκρατικές ενέργειες κατά ποικίλων στόχων.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως μετά την σύλληψή του συνελήφθησαν και κρατούνται άλλα δύο άτομα του στενού περιβάλλοντός του, οι δικηγόροι των οποίων ωστόσο δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και την διενέργεια τρομοκρατικών πράξεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μακρόν: Πράξη ισλαμικής τρομοκρατίας η επίθεση με μαχαίρι στη Μυλούζ
«Θυμίζει τρομοκρατία» - Σάλος από τη διαφήμιση της Pakistan Airlines για τις πτήσεις στο Παρίσι
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη
23:37
Μακρόν: Ανάγκη να δοθούν στην Ουκρανία ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
23:32
Νίγηρας: Η χούντα κηρύσει «γενική επιστράτευση» για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων
23:30
Έβρος: Σύλληψη ατόμου για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών
23:25