Ιράν: Μια επίθεση στο Μπουσέρ θα προκαλέσει πυρηνική καταστροφή προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ
Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), Ραφαέλ Γκρόσι
AP Photo/Heinz-Peter BaderΜια απευθείας επίθεση κατά του ιρανικού πυρηνικού εργοστασίου στο Μπουσέρ, το οποίο είναι σε λειτουργία, θα έχει τις πλέον σοβαρές συνέπειες, καθώς θα μπορούσε να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας στο περιβάλλον προειδοποιεί ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ / IAEA).
Επί του παρόντος, οι ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν «δεν έχουν προκαλέσει έκλυση ραδιενέργειας που να επηρεάζει το κοινό» αλλά «υπάρχει κίνδυνος αυτό να συμβεί», πρόσθεσε ο Ραφαέλ Γκρόσι.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ο οργανισμός του μπορεί να «εγγυηθεί», μέσω ενός συστήματος «αδιαμφισβήτητων» επιθεωρήσεων, ότι το Ιράν δεν θα μπορεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.
«Μια διπλωματική λύση είναι δυνατή εάν η πολιτική βούληση είναι εδώ. Στοιχεία μιας συμφωνίας έχουν συζητηθεί. Ο ΔΟΑΕ μπορεί να εγγυηθεί, μέσω ενός συστήματος αδιαμφισβήτητων επιθεωρήσεων, ότι πυρηνικά όπλα δεν θα αναπτυχθούν στο Ιράν», δήλωσε ο Ραφαέλ Γκρόσι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καμπανάκι από Μόσχα: Καταστροφή μεγέθους Τσερνόμπιλ από πιθανό ισραηλινό πλήγμα στο Μπουσέρ
Πετρούπολη: Άρπαξαν κοσμήματα από ηλικιωμένη προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρίας
09:35
ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεδριάζει η επιτροπή Δεοντολογίας για τους «11» - Στο κατώφλι της Βουλής νέα δικογραφία
09:28
Πασχαλινό τραπέζι: Αυξήσεις «φωτιά» - Πού κυμαίνονται οι τιμές στο αρνί, πόσο θα κοστίσει η μαγειρίτσα (vid)
09:19
Προειδοποίηση IDF σε Ιρανούς: Αποφύγετε τη χρήση των τρένων ως τις 9 το βράδυ
09:15