Μεξικό: Έντεκα νεκροί και 20 τραυματίες ύστερα από πυροβολισμούς σε πάρτι
Μεξικανοί άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας
AP Photo/Alfredo MoyaΤραγωδία στο Μεξικό όπου τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένας έφηβος, και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε ένα σπίτι, το βράδυ της Τρίτης (24/6), στην πόλη Ιραπουάτο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με την γενική εισαγγελία του Γκουαναχουάτο, της Πολιτείας όπου βρίσκεται το Ιραπουάτο, ανέφερε ότι 20 άνθρωποι νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες.
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σεϊνμπάουμ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και παιδιά. Ωστόσο το γραφείο του γενικού εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι μόνο ένας από τους νεκρούς ήταν ανήλικος, ηλικίας 17 ετών.
«Είναι πολύ ατυχές αυτό που συνέβη. Διεξάγεται έρευνα», είπε η Σεϊνμπάουμ.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο σπίτι γινόταν ένα πάρτι με την ευκαιρία μιας καθολικής γιορτής, της Γέννησης του Ιωάννη του Βαπτιστή.
Βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ανθρώπους να χορεύουν στην αυλή ενός κτηριακού συγκροτήματος και ακούγεται μουσική, ενώ στη συνέχεια αρχίζουν πυροβολισμοί.
Το Γκουαναχουάτο είναι επί πολλά χρόνια μια από τις περιοχές του Μεξικού που μαστίζονται από βίαια επεισόδια, καθώς εγκληματικές οργανώσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών. Την Τρίτη, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Πολιτείας αυτής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεξικό: Δεύτερη δήμαρχος δολοφονείται - Καρτέλ ναρκωτικών πίσω απο την εκτέλεση
Όσκαρ 2026: Αστεία εις βάρος του Τιμοτέ Σαλαμέ, ιστορικές νίκες και απρόοπτα στα παρασκήνια
08:53
Τα κράτη του Κόλπου πιέζουν τις ΗΠΑ να «εξουδετερώσουν» οριστικά την απειλή του Ιράν
08:43
Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε από τη μητέρα και τον σύντροφό της
08:35
New York Times: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford έκαιγε για πάνω από 30 ώρες - Εκατοντάδες ναύτες κοιμούνταν στα πατώματα
08:34