Ρουκέτες εναντίον αεροπορικής βάσης στο Ιράκ - Δύο τραυματίες
Βομβαρδισμοί στο Ιράκ (φωτογραφία αρχείου)
AP PhotoΔυο ρουκέτες έπληξαν χθες Δευτέρα το βράδυ το αεροδρόμιο –και ταυτόχρονα βάση της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας – στο Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να τραυματιστούν ελαφρά, ανέφερε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.
Τρίτη ρουκέτα κατέπεσε σε σπίτι στην πόλη Κιρκούκ, προκαλώντας πάντως μόνο υλικές ζημιές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Δυο ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου του Κιρκούκ», δήλωσε ο αξιωματικός αυτός, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλά σε ΜΜΕ, διευκρινίζοντας πως η μια δεν εξερράγη.
«Τρίτη ρουκέτα χτύπησε σπίτι στη συνοικία Ουρούμπα», νοτιοανατολικά του αεροδρομίου, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμό, πρόσθεσε.
Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης σε αυτό το στάδιο.
Έπειτα από δεκαετίες πολέμων, επιθέσεων και ταραχών, στο Ιράκ μοιάζει να επικρατεί τελευταία κάποια σταθερότητα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιράκ: Η κυβέρνηση καταδικάζει μια «στρατιωτική κλιμάκωση» που «απειλεί την ειρήνη στη Μέση Ανατολή»
ΟΗΕ: Το Ιράκ δηλώνει ότι 50 πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ παραβίασαν τον εναέριο χώρο του
Unesco: Σχεδόν 6 στις 10 χώρες παγκοσμίως απαγορεύουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία
11:48
Μητσοτάκης από Σύνοδο: Αναγκαία η ενεργοποίηση της ρήτρας για αμοιβαία συνδρομή της ΕΕ
11:38
«Φωτιά» πήραν τα καύσιμα: Σε υψηλό 3ετίας το φυσικό αέριο - Έφτασε τα 117 δολάρια το πετρέλαιο
11:33
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - Ενεργειακός «εφιάλτης» με σφοδρά χτυπήματα σε Κατάρ και Κουβέιτ
11:30