Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 73 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις
Καπνός υψώνεται στον ουρανό μετά από ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας,
AP Photo/Leo CorreaΤουλάχιστον 73 είναι οι νεκροί στη Γάζα από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ. Νωρίτερα σήμερα ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.
Περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης της Γάζας, που αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει «διαπράξει 26 αιματηρά σφαγεία» σε αυτό το διάστημα.
Ο τραγικός απολογισμός
Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα έχει ξεπεράσει τους 57.000 από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ο απολογισμός περιλαμβάνει 223 άτομα που αγνοούνταν αλλά τώρα έχουν κηρυχθεί νεκροί. Το υπουργείο δεν κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών στην καταμέτρηση των νεκρών, αλλά αναφέρει ότι περισσότεροι από τους μισούς νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά.
Ιατρικές πηγές από το πεδίο ανέφεραν στο Al Jazeera ότι μεταξύ των 73 νεκρών στη Γάζα 33 άτομα που έχασαν τη ζωή τους ζητούσαν βοήθεια.
Τέμπη: Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου που σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του
17:05
Συνελήφθη μοτοσικλετιστής στην Αθηνών-Λαμίας: Έτρεχε με 187χλμ/ώρα χωρίς δίπλωμα
16:58
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Κατέρρευσε ο απεργός πείνας Αριστοτέλης Χαντζής την 58η μέρα
16:52
Έγκριση αμυντικού προϋπολογισμού ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για το 2027 ζητά ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο
16:45