Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει δυο «νέους» πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν
ΑΠΕ-ΜΠΕΟ ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε χθες Σάββατο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις δυο «νέων» πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μια μέρα αφού η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τη Σεούλ πως προκαλεί εντάσεις στα σύνορα.
Οι εκτοξεύσεις έδειξαν ότι τα νέα βορειοκορεατικά συστήματα έχουν «ανώτερες δυνατότητες μάχης», διαβεβαίωσε το KCNA.
Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους «νέους» πυραύλους, πέραν του ότι «ο τρόπος λειτουργίας και αντίδρασής τους βασίζεται σε μοναδική και ειδική τεχνολογία».
Η ανακοίνωση των νέων δοκιμών γίνεται μια ημέρα μετά την επιβεβαίωση της Νότιας Κορέας πως δυνάμεις του άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να απωθήσουν βορειοκορεάτες στρατιώτες που πέρασαν για λίγη ώρα τα σύνορα την Τρίτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας συνάντησε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν
Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας υπόσχονται να «ενισχύσουν» τη συνεργασία τους
Χρίστος Δήμας: «Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες»
11:50
Συντάξεις, άδεια μητρότητας, επιδόματα: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
11:41
Υπόθεση Έπσταιν: Στο φως χιλιάδες απόρρητα αρχεία - Τι αναφέρουν για Κλίντον, Τζάκσον και Τζάγκερ
11:30
Τροχαίο στην Κρήτη: IX εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο - Νεκρός ο οδηγός (pics)
11:21