Επίθεση με πυροβόλο όπλο στην Ιερουσαλήμ - Τουλάχιστον έξι νεκροί, 21 τραυματίες
Ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο επίθεσης (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Mahmoud IlleanΠυρ σε σταθμό λεωφορείων στην Ιερουσαλήμ άνοιξαν δύο ένοπλοι, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους.
Από τα 21 άτομα που τραυματίστηκαν οι έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ «Μagen David Adom».
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο ένοπλος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και άρχισε να πυροβολεί τους επιβάτες. Ένας στρατιώτης και αρκετοί πολίτες που βρισκόταν στη στάση λεωφορείου απάντησαν στα πυρά, σκοτώνοντας τους δύο ενόπλους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν περίπου είκοσι ετών, από πόλεις στα περίχωρα της Ραμάλα, της Ελ-Κουμπέιμπα και της Κατάνα.
Στο σημείο έφτασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι «επαινεί» τις ενέργειες των ενόπλων, χαρακτηρίζοντάς τες ως «φυσική απάντηση» στη στρατιωτική δραστηριότητα του Ισραήλ στη Γάζα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: Νέα προειδοποίηση εκκένωσης για τους κατοίκους ενός κτηρίου στη Γάζα
Η Ρωσία εξετάζει την διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
16:11
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία του - Λευκές σελίδες υπέβαλαν οι δήθεν δικαιούχοι
16:06
Απομάκρυνε γυναίκες και παιδιά από την πρεσβεία της στο Ιράν η Ρωσία
15:57
Χανιά: Ένοχοι και στο Εφετείο δύο άνδρες για βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικού
15:43