Ιράν και Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας συμφώνησαν για επανέναρξη επιθεωρήσεων
Το Ιράν και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας συμφώνησαν απόψε σε ένα «νέο πλαίσιο συνεργασίας», ώστε να ξαναρχίσουν οι επιθεωρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.
Το Ιράν είχε διακόψει τη συνεργασία του με τον ΔΟΑΕ μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και των ΗΠΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, τον Ιούνιο.
Τι ανέφερε ο Γκρόσι
Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι «σήμερα στο Κάιρο συμφωνήθηκαν με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν (…) οι πρακτικοί τρόποι για την επανάληψη των επιθεωρήσεων». «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Εσμαΐλ Μπαγαΐ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, επιβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη και ο ΔΟΑΕ «κατέληξαν σε συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργήσουν σε αυτό το νέο πλαίσιο», κατά τη συνάντηση που είχαν στο Κάιρο ο Γκρόσι με τον υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επικεφαλής ΔΟΑΕ: Οι συνομιλίες με το Ιράν για τις επιθεωρήσεις μπορεί να ολοκληρωθούν εντός ημερών
Το FBI προειδοποιεί για κίνδυνο επιθέσεων με drones στην Καλιφόρνια από το Ιράν
19:47
Θεσσαλονίκη: Καρδιακή ανακοπή υπέστη 10χρονο παιδί σε κολυμβητήριο - Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο
19:45
Ιράν: Διαθέτουμε πυραύλους υψηλής ταχύτητας που εκτοξεύονται υποβρυχίως - Ίσως τους χρησιμοποιήσουμε
19:34
Ομάδα Ιρανών χάκερ αναλαμβάνει την ευθύνη για κυβερνοεπίθεση σε αμερικανική ιατρική εταιρεία
19:26