Παλαιστίνη: Ο Μακρόν χαιρετίζει την υιοθέτηση της «δήλωσης της Νέας Υόρκης» για λύση δύο κρατών
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους στις 13 Αυγούστου 2025.
Philippe Magoni, Pool via APΟ Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα την υιοθέτηση στον ΟΗΕ της δήλωσης της Νέας Υόρκης, η οποία αποσκοπεί στο να δώσει νέα ώθηση στη λύση των δύο κρατών ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους, με τον Γάλλο πρόεδρο να μιλά για ένα βήμα σε μια «μη αναστρέψιμη πορεία προς την ειρήνη».
«Υπό την ηγεσία της Γαλλίας και της Σαουδικής Αραβίας, 142 χώρες υιοθέτησαν τη δήλωση της Νέας Υόρκης για την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε λίγο νωρίτερα σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία δήλωση που περιγράφει «χειροπιαστά, χρονικά περιορισμένα και μη αναστρέψιμα βήματα» προς μια λύση δύο κρατών ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους πριν από μια συνάντηση ηγετών από όλο τον κόσμο.
Το κείμενο υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση δέκα ημέρες πριν από μια σύνοδο κορυφής στην οποία θα συμπροεδρεύσουν το Παρίσι και το Ριάντ στις 22 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ, όπου ο Μακρόν έχει δεσμευτεί να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μακρόν στέλνει τρία Rafale για την προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας
Σεμπαστιάν Λεκορνί: Οι προκλήσεις που έχει μπροστά του ο «πνευματικός γιος» του Μακρόν
Μαγικές εικόνες στην Αθήνα: Χιλιάδες φαναράκια φώτισαν τον Αττικό ουρανό (pics&vid)
21:12
Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Δεν κλείνουν όλα τα θέατρα αύριο λόγω της απεργίας του ΣΕΗ
21:00
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Εντοπίστηκαν δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους
20:52
Πέθανε η Μαρία Σόλε Ανιέλι σε ηλικία 100 ετών
20:47