Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για «πειρατεία» μετά την αναχαίτιση του νέου στολίσκου για τη Γάζα
Πλοίο του στολίσκου της Ελευθερίας
AP Photo/Salvatore CavalliΗ Τουρκία κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι επιδόθηκε σε «πράξη πειρατείας» αναχαιτίζοντας σκάφη ενός νέου διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα στα ανοιχτά του παλαιστινιακού εδάφους.
«Η επέμβαση στα διεθνή ύδατα εναντίον του Στολίσκου της Ελευθερίας, ο οποίος επεδίωξε να σπάσει την παράνομη και απάνθρωπη πολιορκία που επιβάλλεται στη Γάζα, είναι μια πράξη πειρατείας», κατήγγειλε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι τούρκοι βουλευτές έχουν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Η «γενοκτονική» ισραηλινή κυβέρνηση στοχοθετεί όλα τα ειρηνικά μέτρα και αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή, βλάπτοντας παράλληλα τις ειρηνευτικές προσπάθειες, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο.
Στη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται ότι έχει αναληφθεί κάθε πρωτοβουλία για να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στην Τουρκία οι τούρκοι πολίτες που κρατούνται από το Ισραήλ και ότι υπάρχει συντονισμός με άλλες χώρες για τους δικούς τους πολίτες.
Forest City: Η οικολογική πόλη των 100 δισ. δολαρίων στη Μαλαισία που κατέληξε πόλη-φάντασμα
09:00
Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα
08:50
Φοροδιαφυγή, «κενό ΦΠΑ»: Πώς οι ψηφιακοί έλεγχοι το 2025 αποκάλυψαν χαμένα δισεκατομμύρια
08:39
Πώς τα μαθηματικά θα σας βοηθήσουν να τυλίξετε καλύτερα τα χριστουγεννιάτικα δώρα
08:30