«Πυρηνικές δοκιμές»: Η Μόσχα ζητά από την Ουάσινγκτον να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις Τραμπ
Η Μόσχα ζητά από την Ουάσινγκτον να αποσαφηνίσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για πιθανή επανάληψη των πυρηνικών δοκιμών, με το δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε σοβαρές αντιδράσεις από άλλες χώρες.
Τις σχετικές δηλώσεις έκανε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Ο Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έδωσε εντολή στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να προχωρήσουν αμέσως σε δοκιμές πυρηνικών όπλων, έπειτα από 33 χρόνια. Αλλά έκτοτε κανείς δεν έχει αποσαφηνίσει αν ο αμερικανός πρόεδρος μιλούσε για επανάληψη πυρηνικών δοκιμών, για δοκιμές πυραύλων με πυρηνικές ικανότητες ή οτιδήποτε άλλο.
Με δεδομένη αυτή την έλλειψη σαφήνειας, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για την προετοιμασία σχεδίων για την πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής σε απάντηση τυχόν αμερικανικής πυρηνικής δοκιμής.
Καμία πυρηνική δύναμη δεν έχει πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή εδώ και τρεις δεκαετίες - με την εξαίρεση της Βόρειας Κορέας (έξι φορές ανάμεσα στο 2006 και το 2017). Η Ρωσία έχει σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές από το 1990, οι ΗΠΑ από το 1992 και η Κίνα από το 1996.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκκληση ΕΕ προς τη Ρωσία να σταματήσει τις πυρηνικές απειλές – Προειδοποιεί για νέο αγώνα εξοπλισμών
Εντολή Πούτιν να συνταχθούν προτάσεις για επανέναρξη των πυρηνικών δοκιμών
SPONSORED
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Χαίρει άκρας υγείας μετά το λιποθυμικό επεισόδιο - Επέστρεψε στην Αμερική
23:21
ΗΠΑ - Ιράν: Από το... ορφανό χτύπημα, στις απειλές και ξανά στο σχέδιο για μια ειρηνευτική συμφωνία
23:16
Ν. Αφρική: Νέες αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις - Εκατοντάδες άνθρωποι διώχθηκαν απο τα σπίτια τους
23:06
Φρουροί της Επανάστασης: «Μόνη ασφαλής δίοδος στα Στενά του Ορμούζ αυτή που ορίζουμε εμείς»
22:57