ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ελεύθεροι οι 3 από τους 5 Ελληνοκύπριους που κρατούνταν παράνομα στα κατεχόμενα

Κύπρος: Ελεύθεροι οι 3 από τους 5 Ελληνοκύπριους που κρατούνταν παράνομα στα κατεχόμενα
AP Photo/Petros Karadjias

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους πέντε ελληνοκυπρίους που είχαν «συλληφθεί» στις 19 Ιουλίου στα κατεχόμενα και «αθωώθηκαν» από το «στρατιωτικό δικαστήριο» την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Philenews, που επικαλείται το ΚΥΠΕ, οι τρεις ελληνοκύπριοι, μετέβησαν το απόγευμα στο κατεχόμενο Τρίκωμο απ’ όπου παρέλαβαν τις ταυτότητες και τα προσωπικά τους αντικείμενα που κρατούνταν στο εκεί «αστυνομικό τμήμα» και στη συνέχεια ο ένας πέρασε στις ελεύθερες περιοχές από κοντινό σημείο διέλευσης, ενώ οι άλλοι δύο πέρασαν από σημείο διέλευσης στη Λευκωσία.

Στα κατεχόμενα εξακολουθούν να παραμένουν οι δύο εκ των πέντε, ένα ζευγάρι, που αντιμετωπίζουν δύο «κατηγορίες» στο «επαρχιακό δικαστήριο» Τρικώμου και η διαδικασία εκεί συνεχίζεται.