Καύσωνας σαρώνει τη Νέα Υόρκη (pics)
Αντιμέτωποι με τον καύσωνα είναι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φθάσει σήμερα ακόμα και τους 27,2 βαθμούς Κελσίου, στο Μανχάταν.
Η θερμοκρασία προσεγγίζει το ρεκόρ των 27,7 βαθμών κελσίου που είχε καταγραφθεί την 18η Οκτωβρίου του 1928.
Τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα κυμαίνονται περίπου 10 βαθμούς χαμηλότερα, διευκρίνισε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία ξεπέρασε του 27 βαθμούς Κελσίου καταγράφοντας νέα ρεκόρ στον μετεωρολογικό σταθμό στο αεροδρόμιο La Guardia, στην περιοχή του Κουίνς όπου άγγιξε τους 28,3 βαθμούς Κελσίου, το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφεται την 17η Οκτωβρίου από το 1996.
(REUTERS/Brendan McDermid)
Η καλοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως την Πέμπτη όπου ο υδράργυρος θα καταγράψει πτώση.
Το παγοδρόμιο του Rockefeller Center, που άνοιξε ενόψει του χειμώνα την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζει πάντως να λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο Τύπου.
Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, που ανήκει στον ΟΗΕ, είχε προβλέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι το 2016 θα είναι το θερμότερο έτος στην ιστορία από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών πριν από 137 έτη.
(REUTERS/Brendan McDermid)
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται το Central Park, είτε για να απολαύσουν τις σπάνιες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες, είτε για να βρουν "καταφύγιο" από τον καύσωνα.
Chios Pass - Kythira Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Σε δύο φάσεις το πρόγραμμα
01:00
Μέχρι τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass - Αναλυτικά η διαδικασία
00:30
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας το 2025
00:07
Βρετανία: Απορρίφθηκε η πρόταση έναρξης κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του Στάρμερ
23:57