Μέχρι αύριο το πρωί στο Όσλο η Ματσάδο - Δεν θα παραστεί στην απονομή του βραβείου Νόμπελ
Mαρία Κορίνα Ματσάντο
AP Photo/Ariana Cubillos, FileΗ Βενεζουελανή αντιπολιτευόμενη Μαρία Κορίνα Ματσάδο, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αναμένεται να φθάσει μέχρι το πρωί της Πέμπτης 10/12 στη Νορβηγία, πολύ αργά για να παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου της, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νόμπελ.
Η κ. Ματσάδο «αναμένεται να φθάσει από απόψε το βράδυ έως αύριο το πρωί», δήλωσε ο Κρίστιαν Μπεργκ Χαρπβίκεν, ενώ η τελετή απονομής του Νόμπελ θα ξεκινήσει σήμερα τις 2.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας στο δημαρχείο του Όσλο.
Η κόρη της, η Άνα Κορίνα Σόσα Ματσάδο, θα παραλάβει το βραβείο και θα εκφωνήσει ομιλία εκ μέρους της μητέρας της στην τελετή, πρόσθεσε.
Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Νόμπελ ανακοίνωσε ότι η Ματσάδο, που ζει στην παρανομία στη χώρα της, θα μεταβεί στο Όσλο αλλά δεν θα είναι παρούσα στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης σήμερα.
«Αν και δεν μπορεί να παραστεί στην τελετή ούτε στις εκδηλώσεις της ημέρας, είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι ασφαλής και ότι θα είναι μαζί μας στο Όσλο», ανέφερε το Ινστιτούτο Νόμπελ στον ιστότοπό του, κάνοντας λόγο για «ένα ταξίδι σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση».
«Η Μαρία έρχεται στο Όσλο όμως δεν ξέρουμε πότε», είχε πει εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, ο Έρικ Άασχαϊμ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Όσλο: Δεν θα παραστεί στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης η Κορίνα Ματσάδο
Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 11 το υπουργικό συμβούλιο - Ο κατώτατος μισθός στα θέματα της ατζέντας
17:38
Μέση Ανατολή: Ξεπέρασαν τις 4.500 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου - Οι 3.291 στο Ιράν
17:26
Κέρκυρα: Χειροπέδες σε 41χρονο αρχαιοκάπηλο - Κατασχέθηκαν 22 αρχαία νομίσματα
17:14
Οι πέντε όροι του Ιράν για τη λήξη του πολέμου μετά την απόρριψη της αμερικανικής πρότασης (vid)
17:02