Φινλανδία: Το Ελσίνκι αναμένεται να προμηθευτεί πυραύλους AMRAAM από τις ΗΠΑ
Εκτόξευση πυραύλου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Iranian Army via APΤο Ελσίνκι ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 12/12 ότι θα προμηθευτεί από τις ΗΠΑ προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς (AMRAAM).
Η Φινλανδία, χώρα μέλος του NATO που μοιράζεται μακρά συνοριογραμμή με τη Ρωσία, παρήγγειλε το 2022 64 μαχητικά F-35 από την Lockheed Martin, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2026.
«Οι πρώτες παραδόσεις πυραύλων θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη του στόλου F-35», τόνισε η φινλανδική κυβέρνηση στη σημερινή της ανακοίνωση.
«Αυτός ο εφοδιασμός θα δώσει στη Φινλανδία την τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση των AMRAAM, που θα βελτιώσει την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε απειλές στο επιχειρησιακό μας περιβάλλον», προσθέτει η ανακοίνωση.
Μέχρι πότε ισχύουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
01:00
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
00:30
Βέλγιο: Ο πρίγκιπας Λοράν λέει ότι συνάντησε δυο φορές τον Τζέφρι Έπστιν
23:59
Επιθεώρηση Εργασίας: Ιστορικό υψηλό, με 82.412 ελέγχους και 53,4 εκατ. ευρώ πρόστιμα το 2025
23:53