«Δεν το αποκλείω» λέει ο Τραμπ για το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Evan VucciΑνοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο του πολέμου με τη Βενεζουέλα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Μιλώντας στο NBC News την Πέμπτη (18/12) ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ θα βρεθούν σε πόλεμο με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής απάντησε:
«Όχι, δεν το αποκλείω».
Η νέα αυτή δήλωση έρχεται αφότου ο Τραμπ διέταξε την Τρίτη (16/12) νέο εμπάργκο των πετρελαιοφόρων που υπόκεινται σε κυρώσεις και αναχωρούν από τη Βενεζουέλα, αυξάνοντας την πίεση στον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.
Στην τηλεφωνική του συνέντευξη, ο Τραμπ απάντησε «δεν το συζητώ» όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει την πιθανότητα τέτοιες ενέργειες να οδηγήσουν σε πόλεμο. Ωστόσο λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ότι ήταν μια πιθανότητα και είπε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κατασχέσεις πετρελαιοφόρων.
Όταν ερωτήθηκε αν απώτερος στόχος του ήταν να «βγάλει από τη μέση» τον Μαδούρο, απάντησε: «Ξέρει ακριβώς τι θέλω. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Bενεζουέλα: Ο στρατός μας δεν πτοείται από τις απειλές Τραμπ
«Είμαστε έθνος ανεξάρτητο» απαντά ο πρόεδρος της Κούβας στην προειδοποίηση Τραμπ «κλείστε συμφωνία πριν είναι αργά»
08:58
Ρομπίνα Αμινιάν: Η νέα Μαχσά Αμινί του Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι, δεν επέτρεψαν την ταφή της
08:52
Στη Μαδρίτη σήμερα ο Μητσοτάκης, θα δει τον Σάντσεθ: Η πρώτη επίσκεψη στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια - Η ατζέντα
08:37
10 λεπτά έντονης άσκησης αρκούν για να ενεργοποιήσουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο
08:27