ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ο Μαδούρο και η γυναίκα του βρίσκονται σε αμερικανικό πλοίο - Τον είχα προειδοποιήσει...»

Τραμπ: «Ο Μαδούρο και η γυναίκα του βρίσκονται σε αμερικανικό πλοίο - Τον είχα προειδοποιήσει...»

Ο Ντόναλντ Τραμπ

AP Photo/Andrew Harnik

Σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και σύζυγός του, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συμπληρώνοντας πως θα οδηγηθούν στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, ο Τραμπ αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον Μαδούρο πριν από μια εβδομάδα που μίλησε μαζί του: «Μίλησα και ο ίδιος μαζί του, αλλά του είπα, πρέπει να τα παρατήσεις. Πρέπει να παραδοθείς», είπε ο Τραμπ.

Ο Μαδούρο προσπαθούσε να διαπραγματευτεί, είπε ο Τραμπ μιλώντας στο Fox News. «Ξέρετε, προσπαθούσε να διαπραγματευτεί στο τέλος», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News. «Αλλά είπα, "Όχι, δεν μπορούμε να το κάνουμε". Αυτό που έκανε με τα ναρκωτικά είναι κακό».

Δήλωσε επίσης στο Fox News ότι υπήρξαν μερικοί τραυματισμοί μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων, αλλά όχι θάνατοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι τώρα λαμβάνουν αποφάσεις για το τι θα ακολουθήσει η ηγεσία της Βενεζουέλας. Έχει απειλήσει ότι όποιος είναι «πιστός» στον Νικολάς Μαδούρο έχει «κακό μέλλον» αν παραμείνει πιστός, προσθέτοντας ότι θα εξετάσει την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Εν τω μεταξύ, ο Μαδούρο και η σύζυγός του μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη, είπε - όπου τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ναρκοτρομοκρατίας.

Οι ΗΠΑ θα «εμπλακούν έντονα» επίσης στη πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα η μόνιμη αντιπροσωπεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, σε επίσημη έκκλησή της προς τον ΟΗΕ κατήγγειλε πως η επίθεση των ΗΠΑ ήταν «προσπάθεια επιβολής μιας κυβέρνησης-μαριονέτας για τη διευκόλυνση της λεηλασίας των φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων αποθεμάτων πετρελαίου στον κόσμο».