Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μαμντάνι καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
Ο Ζοράν Μαμντάνι
EPA/SARAH YENESEL/ ΑΠΕ ΜΠΕΟ δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζόχραν Μαμντάνι καταδίκασε τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
«Το να επιτίθεσαι μονομερώς εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας είναι πράξη πολέμου και παραβίαση του ομοσπονδιακού και του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο κ. Μαμντάνι μέσω X.
Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ «συνέλαβαν» τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες αφού προηγουμένως αεροσκάφη εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς εναντίον πολλαπλών στόχων --στρατιωτικών βάσεων, στοιχείων της αντιαεροπορικής άμυνας-- τις πρώτες πρωινές ώρες, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.
Όπως είπε αυτή η «κατάφωρη επιδίωξη αλλαγής καθεστώτος» δεν πλήττει μόνο ανθρώπους στο εξωτερικό αλλά και τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, καθώς στη μεγαλύτερη μεγαλούπολη των ΗΠΑ ζουν δεκάδες χιλιάδες υπήκοοι Βενεζουέλας.
«Η δική μου προσοχή είναι στραμμένη στην ασφάλειά τους και στην ασφάλεια κάθε Νεοϋορκέζου και το δημοτικό συμβούλιό μου θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να εκδίδει συναφείς οδηγίες», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως ο Ζόραν Μαμντάνι ανέλαβε δήμαρχος της Νέας Υόρκης την Πέμπτη. Είναι ο πρώτος μουσουλμάνος και, στα 34 του χρόνια, ο νεότερος πολιτικός που ανέλαβε τη θέση εδώ και δεκαετίες στη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη.
Ερντογάν: Το νομοθετικό πλαίσιο για την διάλυση του PKK θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή
13:50
Παρέμβαση Χαρδαλιά - Rautio για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο: Δεν είναι απλός Προϋπολογισμός
13:47
Κατασβέστηκε η φωτιά σε ξερά χόρτα στον Ασπρόπυργο
13:36
Πιερρακάκης για «κόκκινα δάνεια»: Πάνω από 100.000 δανειολήπτες θα δουν ραγδαία μείωση στις δόσεις
13:30