Μήνυμα Ροντρίγκεζ για «ισορροπημένη σχέση» με τις ΗΠΑ: «Προσκαλούμε την κυβέρνηση σε συνεργασία»
Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ
(AP Photo/Ariana Cubillos, File)Μήνυμα για «ισορροπημένη σχέση» με τις ΗΠΑ έστειλε η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο, που σήμερα, Δευτέρα (05/01/25) οδηγείται ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης.
«Θεωρούμε προτεραιότητά μας να προχωρήσουμε προς διεθνή σχέση που θα είναι ισορροπημένη και θα διέπεται από σεβασμό ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βενεζουέλα», θα είναι βασισμένη στις αρχές της «κυρίαρχης ισότητας και της μη ανάμιξης», ανέφερε η Ροδρίγκες μέσω Telegram, στα αγγλικά και στα ισπανικά.
«Προσκαλούμε την αμερικανική κυβέρνηση να εργαστεί μαζί μας σε μια ατζέντα συνεργασίας, προσανατολισμένη στην κοινή ανάπτυξη», πρόσθεσε.
Η Ροντρίγκεζ, που ονομάστηκε προσωρινή πρόεδρος από το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας το βράδυ του Σαββάτου, συγκάλεσε χθες βράδυ το πρώτο της υπουργικό συμβούλιο
Σε πλάνα που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση VTV εικονίζεται σε μεγάλο οβάλ τραπέζι στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, πλαισιωμένη από τον υπουργό Άμυνας Βλαντίμιρ Παδρίνο Λόπες, τον υπουργό Εσωτερικών Ντιοσντάντο Καμπέγιο και άλλους αξιωματούχους που υπηρετούσαν ήδη επί Μαδούρο.
Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος
22:49
Γροιλανδία: Τα σενάρια που την «φέρνουν» στον Τραμπ - Η φορά που οι ΗΠΑ απέτυχαν να την αποκτήσουν
22:38
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ... ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ: Αγρότες: Αντίστροφη μέτρηση για τον 48ωρο αποκλεισμό της χώρας και οι προϋποθέσεις για διάλογο
22:26
Το Ταμείο ΗΠΑ - Ουκρανίας εγκαινιάζει διαδικτυακή πύλη για πιθανά επενδυτικά έργα
22:14